Boom i hemmelige ransagninger: "Væn jer til det!", siger K

I de seneste år er der sket en tidobling af antallet af hemmelige ransagninger, hvor politiet gennemgår private hjem, uden at ejeren nogensinde får...

Ikke angivet Ikke angivet,

17/12/2010

I de seneste år er der sket en tidobling af antallet af hemmelige ransagninger, hvor politiet gennemgår private hjem, uden at ejeren nogensinde får noget at vide om det.

Tom Behnke, de konservatives retsordfører, mener, at danskerne godt kan vænne sig til tanken: "Hemmelige ransagninger er kommet for at blive. Hvor tit det skal ske, er helt op til borgernes adfærd", udtaler han til Arbejderen, idet han dog indrømmer, at det stigende antal ransagninger er »et voldsomt retsligt skridt«.

Den modsatte holdning fremføres af Enhedslistens retsordfører, Line Barfod, der allerede i dag vil have afdækket, om den voldsomme stigning er sagligt begrundet: "Det er dybt bekymrende, at der foregår så mange hemmelige ransagninger. Politiet skal ikke bare hemmeligt bryde ind i folks hjem. Nu vil jeg spørge ministeren, hvor mange af de hemmelige ransagninger, der har ført til at folk efterfølgende er blevet dømt og for hvad", udtaler hun.