Boligdata udnyttet: B.T. bringer købspris - Køber og sælger ønskede fortrolighed

Eksbokser Hans Henrik Palm købte i 2008 Hellerup-villa af it-milliardæren Erik Damgaard, og ingen af parterne ønskede at offentliggøre handelsprise...

_slettet_bruger_99 Ikke angivet,

16/01/2010

Eksbokser Hans Henrik Palm købte i 2008 Hellerup-villa af it-milliardæren Erik Damgaard, og ingen af parterne ønskede at offentliggøre handelspriser. "Jeg har en aftale med Hans Henrik Palm om, at jeg ikke udtaler mig om salget af huset. Han er køber, så det må jeg respektere," udtalte sælger. Men B.T. journalisterne Carsten A. Andersen og Morten B. Engelschmidt havde ingen moralske skrupler ved at udnytte Tingbogen til at afsløre prisen fra den private handel.

Samme historie er også blevet bragt af Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Politiken som svælgede sig i sensationelle overskrifter:

- "Eksbokser betalte rekordpris for luksusvilla"

- "Hans Henrik Palm kan nu føje endnu en titel til sit visitkort: Køber af årets dyreste privatbolig."

- "Erik Damgard købte selv luksusvillaen i 2007. Dengang betalte han ´blot´ 65 mio. kr. for den, hvilket giver en gevinst på hele 10 mio. kr. for et års ejerskab."

Linket er fra 2008, men det giver et godt indblik i de sensations-overskrifter som venter efter at Økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen (K), har banet vejen for offentlige salgspriser på boliger.

Se også:
- Boligsnageri: Lene Espersens forældre har hus til 750.000 kr. og sommerhus til 2,4 mio. kr.
- Pressen misbruger boligpriser til Top20-lister over Danmarks dyreste veje