Bloggere bør tage sig i agt for Google

Blogging er blevet mere og mere populært - også i Danmark

Spinnaker Nordic,

22/03/2016

Blogging er blevet mere og mere populært - også i Danmark.

Dette var noget mange virksomheder for længe siden blev klar over, hvilket resulterede i, at bloggere blev super eftertragtede i forhold til virksomhedernes online markedsførings strategi. 

Grunden til, at bloggere længe har været så eftertragtede er, at de hurtigt og forholdsvis billigt, kunne købes til at lave et sponsoreret indlæg for virksomheden. 

Dette kommer dog til at ændre sig i fremtiden - og det bliver mere og mere evident, efterhånden som Google kommer med udmeldinger som disse. 

I Google's udmelding står der, at bloggere bør tage sig i agt med følgende:

1. Bloggere skal bruge no-follow links 

2. Læseren skal gøres opmæksom på, at artiklen eller indlægget er sponsoreret.  

3. Bloggeren skal skrive overbevisende og unikt indhold

Hvis ikke disse "retningslinjer" bliver overholdt, kan det potentielt have negativ effekt i forhold til deres placering i Google - noget der bestemt også vil have en effekt på de sider som bloggeren har linket til. 

Hvorfor er dette et problem?

Hvis virksomheder har opbygget sig en linkprofil eksisterende af mange links fra bloggere, og Google så gør alvor af restriktionerne, så vil virksomheden med det samme kunne en ændring i den organiske trafik. 

Får virksomheden alle deres kunder og salg via organisk materiale, så vil det have fatale konsekvenser for virksomheden - ingen tvivl om det.

Virksomhederne bør stille sig selv det spøgsmål, om de vil risikere alt på et hurtigt fremryk i søgemaskinerne, eller om de hellere vil have kvalitetslink der vil have en meget mere positiv impact på deres online profil?

Vi hos Spinnaker Nordic er et professionelt AdWords bureau med mange år i branchen. Du er altid velkommen til, at kontakte os hvis du er interesseret om en uforpligtende snak om jeres online markedsføringsstrategi. 

Kilde: