Blinde bliver overvåget i stemmeboksen - dr.dk/P4/Østjylland/Nyheder/Valg

Blinde protesterer over ny lov som kræver en offentlig tilsynsperson med i stemmeboksen - formentlig for at verificere at den blindes fortrolige ik...

Ikke angivet Ikke angivet,

14/09/2011

Blinde protesterer over ny lov som kræver en offentlig tilsynsperson med i stemmeboksen - formentlig for at verificere at den blindes fortrolige ikke stemmer noget andet end den blinde ønsker.

Selvom det i udgangspunktet burde være oplaDet er ikke et helt enkelt spørgsmål. Der er mindst 2 modstridende faktorer.

a) Den åbenlyse og hidtidige løsning er at den blinde må vælge en fortrolig at tage med i stemmeboksen. Men hvad hvis denne fortrolige ikke er et "frit valg", men en som skal sikre at den blinde stemmer på en bestemt måde eller endda snyde den blinde til at tro at han stemmer på en måde, mens stemmen reelt går til en anden?

b) For at tilsikre at den blindes fortrolige ikke snyder har man så besluttet at der skal en valgtilforordnet med i stemmeboksen. Man den valgtilforordnede har et politisk tilhørsforhold og hvordan kan man være sikre at vedkommende - som IKKE er valgt af den blinde selv - holder stemmen fortroligt?

Personligt vil jeg mene at kravet om en valgtilforordnet er en rigtig dårlig løsning og udtryk for den sædvanlige magtarrogance som har sneget sig ind i det institutionelle system.

Du skal med vold og magt stole på Systemet, men systemets deltagere mangler selvkritik og er blinde for systemets overgreb og skader.