Bitterfisser, kvindemobning og KVINFO

Tante Berlingske har opdaget noget nyt: Der foregår nogle debatter på det der internettet, og i nogle af disse debatter deltager der kvinder, der d...

Camilla Paaske Hjort,

28/10/2011

Tante Berlingske har opdaget noget nyt: Der foregår nogle debatter på det der internettet, og i nogle af disse debatter deltager der kvinder, der diskuterer køn og ligestilling. Det er også kommet Tanten for øre, at nogle af disse kvinder kan finde på at være personlige og ondskabsfulde overfor hinanden.

Således er Berlingske blevet inspireret til en hel artikel om, hvad vi andre har vidst i mange år: At der foregår mobning på internettet. Artiklen handler om ligestillings-debatterende kvinder som mobbeofre, inspireret af, at en af Berlingskes egne skribenter, Anna Sophia Hermansen, for nylig blev ramt af perfiditeten fra anonymt hold: En blogger, hvis identitet (og køn) er ukendt, og som går under det charmerende nick Bitterfissen Bethany, har været særdeles grov på den lokums-agtige og seksualiserede måde overfor ASH i et nyligt blogindlæg.

Det morer KVINFOs direktør, feministen Elisabeth Møller Jensen, sig kosteligt over på Facebook, men føler dog alligevel midt i morskaben trang til at spørge om, hvorvidt hun er et dårligt menneske, når hun morer sig over den slags. Vi lader spørgsmålet om EMJ’s karakter stå åbent, og går videre til det citat af hende, Berlingske bringer i den omtalte artikel: ‎"Man skal være parat til at blive svinet til fra alle kanter. Hvis du f.eks. udtaler dig om feminisme og ligestilling, skal du ikke være sart. Så skal du kunne klare reaktionerne, siger hun (Elisabeth Møller Jensen) og taler tydeligvis af egen erfaring."

Jo, tak du. Vi er mange, der kan tale om dette af egen erfaring. Blandt andet erfaringen for, hvad der sker, når man stiller sig op imod ligestillings-junta’en i debatland.

Elisabeth Møller Jensen, der, efter en ligestillingsdebat på CEPOS i foråret, hvor hun var oppe imod konservativ rådmand på Frederiksberg, Mie Harder, skrev på sin offentligt tilgængelige Facebook-side, at hun ikke kunne forestille sig, at Mie Harder (som hun i øvrigt beskrev som ”lillepigen”) ”nogensinde havde løftet en finger for et andet menneske”, skal nu fremstilles i Berlingske Tidende som et stakkels, modigt offer for andres hårde reaktioner og personangreb. Man undres.

Lad os, når nu vi - inspireret af Tanten - er ved emnet kvindemobning, se på, hvem Elisabeth Møller Jensen omgiver sig med. ”Vis mig, hvem, der er dine venner, og jeg skal sige dig, hvem du er,” lyder et gammelt ordsprog jo.

EMJ omgiver sig, i hvert fald på de sociale medier, blandt andre med krimiforfatterinden Susanne Staun, som også nævnes ved navn i Berlingskes artikel.

Efter den før omtalte debat på CEPOS mellem Mie Harder og Elisabeth Møller Jensen, var EMJ’s vredesudbrud åbenbart ikke tilfredsstilende for den feministiske kreds. Der måtte mere til, og den midaldrende Susanne Staun fandt det således passende at poste et billede af undertegnede på sin Facebook-side sammen med en pubertær og brovtende kommentar.

”Må jeg ikke nok tæve hende med den mand, jeg lige har kneppet bevidstløs?”, lød reaktionen fra veninden Pil Hartmann Kragenskjold, og Susanne Staun svarede opmuntrende på Kragenskjolds voldsfantasi: ”Go ahead Pil – make some hay!”

En anden aldrende dame fra kredsen af intellektuelle feminister, forfatterinden Ilse M. Haugaard, proklamerede, at hun ville sende en konvolut fyldt med fæces til min adresse, mens Susanne Stauns datter, der vel i et vist omfang kan være undskyldt med ung alder og – må man tro - dårlig opdragelse, imponerede selskabet ved at fortælle, at hun var på vej ned i Bauhaus efter en hækkesaks. Hvad der så lå i det, kan man kun gisne om. Hendes gamle moder, Susanne Staun, jublede i hvert fald.

Kære Berlingske Tidende: Ingen er så ondskabsfulde og nedrige som statsfeministerne og deres veninder, når de oplever at blive sagt imod. Det er jeres tårevædede ”man skal kunne klare lidt af hvert”-kilde, Elisabeth Møller Jensen, selv det første og bedste eksempel på. Det ville klæde jer, hvis I gad at sætte jer lidt ind i, hvad der foregår i ligestillingsdebatterne på internettet, inden i begynder at lave artikler om emnet.

Og: Jeg skal ikke kunne tale på vegne af andre. Men jeg har for resten intet imod, når mine modstandere opfører sig nedrigt. Det er kun morsomt, og gavnligt for min sag, når de således udstiller sig selv.

Som en bekendt skrev i dag, med henvisning til Elisabeth Møller Jensens fremfærd i de ovenfor nævnte "sager":

”KVINFO bekræfter min påstand, at statsfeminismen nu er i en tilstand, der svarer til tredje stadium i syfilis, hvor patienten præges af almagtsfantasier og er vredagtig i hele sin adfærd.”

Nemlig. Læg ingen fingre imellem, når I går efter statsfeministerne i debatten. Det gør de ikke selv.

Kilde: