Bigmother truer din sundhed

Som alternativ behandler og forhandler af kosttilskud er man jaget vildt

Larz Thielemann,

13/02/2010

Som alternativ behandler og forhandler af kosttilskud er man jaget vildt. Konstant kigger statens "spion-styrelser" ind af sprækker og nøglehuller.  For tænk, hvis man kom til at sige noget positivt om noget så farligt, som vitaminer, mineraler eller de dødsens farlige plante- eller fiskeolier, lavet af noget så umoderne som naturens egne produkter.

AF LARZ THIELEMANN

Når jeg er i USA, er det altid en stor fornøjelse at komme ind i en helsekostbutik eller rettere et helsekost-supermarked. Ikke en lille trist forretning med en hyggelig ”klidmoster” bag disken, men et supermarked med hylder, der bugner med alskens spændende og nyskabende produkter. For i modsætning til Danmark og Europa, hvor kosttilskud forbydes fordi de virker, forbydes de i USA kun hvis de er farlige.
Ved et hurtigt kig rundt i en forretning opdager man en masse produkter, som  slet ikke kan købes i Danmark. Og kan de danske myndigheder ikke få dem forbudt, så sættes ADT (anbefalet daglig tilførsel) så lavt, at de reelt ikke har nogen virkning.
Lad os tage et eksemplet D-vitamin. Al forskning understreger, at uden D-vitamin bliver vi syge og forebygger en lang række alvorlige sygdomme blandt depression og psykiske lidelser. De danske ADT anbefalinger er 10 mikrogram, hvilket svarer til to minutters daglig solbadning. Anbefaler man også befolkningen til kun at opholde sig i solen to minutter hver dag?
Overlæge dr. med. Henrik Hey, der er medforfatter i en nylig artikel i Ugeskrift for Læger siger at med højere doser kunne man redde menneskeliv. Her om vinteren tager jeg selv 100 mikrogram dagligt, hvilket svarer til 20 minutters ophold i solen.
I de sidste 30 år er der ikke så mange, der er døde af kosttilskud, som der sidste år døde af at spise hindbær. Vi må gerne ryge os ihjel, drikke en liter spiritus om dagen eller fylde os med sukker og junkfood, men vi må ikke købe fuldstændigt uskadelige kosttilskud, hvis de bevisligt forebygger kræft. Derfor er kapsler med grøn te blevet forbudt.
Ifølge EU's kosttilskudsdirektiv, må et kosttilskud nemlig ikke være egnet til at forebygge eller behandle en sygdom. Chancen for at overleve kræft i Danmark er markant dårligere end i resten af Europa. Vi overgås kun lige af Polen, Slovenien og Tjekkiet.

EU forhindrer frit valg af kosttilskud
Millioner af mennesker bruger altså vitaminer, mineraler, plante- og fiskeolier til at styrke deres daglige sundhed, og mange anvender også disse naturens lægemidler som decideret sygdomsbehandling. Imidlertid kan dette snart blive en saga blot, da det er ved at lykkes den europæiske organisation CODEX Alimentarius, der har tætte forbindelser til lægemiddelindustrien, at lægge snærende bånd ned over det globale marked for kosttilskud. Som i ovenstående tilfælde indføres den restriktive lovgivning på den måde, at utrolig lave doser og tvivlsomme anbefalinger gøres til norm. Man kan forudse og frygte, at færre vitaminer vil medføre en kraftig stigning indenfor kræft, knogleskørhed, sclerose og hjertekar sygdomme. Hvis vi ikke passer på, ender det med receptpligt for vitaminer, mineraler og kosttilskud. Dette vil tvinge mennesker til i stedet for at tage en medicin, de i virkeligheden ikke ønsker. Medicin er nødvendig i mange sammenhænge, men lad os dog beholde friheden til at vælge et alternativ. Vitaminer og mineraler skal være en lovlig mulighed for alle frie mennesker, der vil tage vare på deres egen og deres børns sundhed – også i Europa.
I USA og andre frie nationer, er det derimod anderledes. Der er klare tegn på, at disse frie nationer bruger en større og større del af "medicinbudgettet" til kosttilskud og naturlægemidler, fordi de kan se, at disse ufarlige midler har en positiv effekt.

Ifølge naturmedicinen grand old man læge Claus Hancke tages denne  amatørforskning desværre højtideligt af seriøse organisationer som for eksempel Kræftens Bekæmpelse, og diverse såkaldte patientforeninger, fordi konklusionerne ofte støttes af lige så useriøse autoriteter, som er medieaktive eller myndighedsrådgivere.

Sundhed og enetale
Vi hører altid kun en enslydende enetale fra disse autoriteter. En enetale, som præges af forsimplede mantraer, der tordner mod kosttilskud.
Og det er uendeligt svært at tage til genmæle, fordi de store medier er grundigt vaccineret mod anderledes tænkning. Ja, selv i dette frihedsorienterede medie, betragtes naturmedicin og vitaminer som hokus-pokus, fordi man ikke gider sætte sig ind i stoffet og forbinder den alternative og forebyggende sundhed med noget venstreorienteret pjat. Men det er lige det modsatte. Den alternative sygdomsbekæmpelse handler om ansvar,  selvtægt og valgfrihed.
Således påstår Claus Hancke med en vis ret, at Danmark ikke er et frit land. Vi er ikke direkte besat af en fremmed magt, men befolkningen er ikke fri. Vi har ikke frihed til noget så grundlæggende som INFORMATION.
I den europæiske menneskerettighedskonventions artikel 10 er det udtrykkeligt skrevet, at den enkelte har ret til al information, som han selv måtte ønske at modtage. Men det har vi ikke i Danmark. Her gælder EU's menneskerettigheder ikke.
Som forhandler af kosttilskud må jeg ikke informere hverken mine kunder om kosttilskuddets virkning, hverken positiv og negativ. Jeg må ikke fortælle en mor til at barn med ADHD, at en stærk og ren fiskeolie har en gavnlig virkning på hendes søns problemer, til trods for at i hundredvis af studier understøtter min påstand.
Hun kan heller ikke gå ind på producentens hjemmeside og læse noget om det, for producenten må heller ikke skrive noget om det. Derfor er de fleste producenters hjemmesider reduceret til et telefonnummer. Den eneste grund til at mennesker alligevel bliver hjulpet med naturmedicin og kosttilskud er fordi vi er en gruppe naive idealister, der udviser civil courage og alligevel siger det forbudte.

Sund fornuft
På spørgsmålet om, hvorfor vi er havnet i denne frygtelige situation, siger Claus Hancke:
– Der findes en besynderlig, men blind autoritetstro hos myndigheder og medier, som ikke stiller spørgsmål ved autoritative råd og udsagn, også selv om de strider mod almindelig sund fornuft. Og så kan man vel heller ikke udelukke en grad af almindelig magtsyge og en utæmmelig lyst hos embedsmænd og politikere til at være formyndere for den uvidende befolkning, som skal beskyttes mod alt. Big Mothers beskyttertrang er gået grassat. For i sin iver efter at beskytte forbrugeren mod at bruge sine penge på unyttige ting, så forhindrer hun også forbrugerens frie valg.
En anden væsentlig ting er fænomenet ”dokumentation”. Man kan ikke anbefale C-vitaminer mod forkølelse; thi det er ikke videnskabeligt dokumenteret at det virker, siger politikerne. Det til trods for at kemiprofessor Linus Pauling blev tildelt to Nobelpriser for hans studier, der beviste at man kan udrydde influenza som folkesygdom, hvis man anvendte helt anderledes høje doser af C-vitamin.

Paradokset er bare den, at kun ganske få ting indenfor sundhedsvæsenet er videnskabeligt dokumenteret. Jeg vil tro, at de fleste vil beskylde mig for at være en løgner, når jeg nu fortæller at under halvdelen af al den behandling, der foregår på landets sygehuse er IKKE dokumenteret. Det siger en analyse fra Syddansk Universitet og hele 89% af alle operationer foretaget på børn sker uden forudgående dokumentation.
Da jeg forelagde min god ven og kirurg denne rapport, sagde han iskoldt:
– Det ville da være åndssvagt at bruge tid og penge på at dokumentere noget som vi i generationer ved virker og hvorfor det virker. Det ville svare til at dokumentere, at vand slukker tørsten.
Jeg kunne ikke være mere enig. Alligevel trækker medicinalindustrien og formynderiske embedsmænd gang på gang dokumentationskortet.

Hvor er politikerne?
På spørgsmålet om menneskets frihed og lyst til at vælge sin egen sundhed og tage ansvar ligger svaret desværre hos svage og konfliktsky politikere, som svigter deres egen grundholdning og sunde fornuft, fordi de hellere vil føje de autoriteter og embedsmænd, som deres daglige virke er så afhængige af.
Målet bør være, at danske myndigheder tillader korrekt og veldokumenteret information om såvel kosttilskud som kemisk medicin, men til gengæld står hårdt ned på misinformation.
De eneste kosttilskud, der skal forbydes, bør herefter være dem, som Fødevarestyrelsen finder skadelige. Alt andet vil være uværdigt formynderi.

Kilde: