"Betalingspoliti" til fodboldkampe og koncerter

Politiforbundets formand Peter Ibsen fremkommer igen med den vanvittige idé i fagbladet Dansk Politi, at professionelle fodboldklubber som FC Køben...

Ole Brockdorff,

03/11/2011

Politiforbundets formand Peter Ibsen fremkommer igen med den vanvittige idé i fagbladet Dansk Politi, at professionelle fodboldklubber som FC København og FC Brøndby skal betale de økonomiske omkostninger for politistyrken i forbindelse med de såkaldte "højrisikokampe", fordi 2-300 voldspsykopater fra de to klubber beviseligt mødes efter aftale før og efter kampene for at tæve løs på hinanden, og som hver gang betyder omkring 200 politibetjente på gaden til at dæmme op for deres ugerninger.

Peter Ibsen fra Politiforbundet kommer med den helt igennem uhyrlige påstand, at de to superligaklubber har skabt en ”oppisket fankultur”, og derfor må tage de økonomiske konsekvenser ved at skulle betale samtlige omkostninger for de 200 politibetjente, der i forbindelse med topkampene mellem blandt andet FC København og FC Brøndby. Ellers går det ud over borgerne sikkerhed på alle mulige andre områder – og derfor skal klubberne nu betale en større afgift som i det fascistiske Sverige.

Hvordan kan det nogensinde blive FC Københavns og FC Brøndbys moralske og økonomiske ansvar i forbindelse med en turneringskamp i Superligaen, hvor 40.000 fredelige tilskuere besøger Parken, at 2-300 voldspsykopater konfronterer hinanden på Trianglen fem hundrede meter stedet, når samtlige billetter til en fodboldkamp altid sker gennem åbent salg? Hvordan kan man på forhånd udskille voldsmændene al den stund, at tanke- og sindskontrol trods alt endnu ikke er indført i Danmark?

Vi skal altså ifølge politiformanden have et ”betalingspoliti”, ikke bare til fodboldkampe, men også til større koncerter og events, hvor arrangørerne bør stilles økonomisk til ansvar for de mange arbejdstimer, som politiet bruger på at opretholde lov og orden på grund af kriminelle elementer. Også selv om disse lovlige etablerede arrangører overhovedet ikke har nogen som helst andel eller skyld i den voldskultur, som bliver udøvet af forskellige mennesker i forbindelse med fodboldkampe og koncerter samt events.

Hvad bliver det næste … og det næste … og det næste?

Tja, det må i sagens natur være, at når en parcelhusejer som for eksempel politiformand Peter Ibsen eller andre holder et Garden Party fredag aften for 100 mennesker, hvoraf fem af gæsterne på vej til og fra havefesten falder i slagsmål med andre på gaden, og efterfølgende forvolder store materielle skader på omgivelserne, ja, så må regningen for politiets arbejde på 250.000 kroner naturligvis kunne sendes til Peter Ibsen og hans kone som aftenens værter, for de har jo ”oppisket en stemning” ved at lade gæsterne drikke spiritus.

Politiets opgave er at oprette lov og orden, og hvis de mangler de nødvendige ressourcer må de bede Rigspolitichefen og Justitsministeren om flere politifolk, så man èn gang for alle kan bekæmpe de modbydelige voldspsykopater, der gang på gang ødelægger stemningen op til en fodboldkamp mellem FC København og FC Brøndby, hvor sikkerheden på stadion er meget høj på grund af de skrappe UEFA-regler.

Ordensmagten burde i langt højere grad få voldspsykopaterne anholdt og fængslet med henblik på omgående afsoning på èt års ubetinget fængsel for slagsmål og gadeuorden i forbindelse med fodboldkampe og koncerter samt events. Lige netop dèt skal nok få de modbydelige hooligans til at tænke sig om to gange, inden de starter deres voldsorgier på vej til og fra en blandt andet en fodboldkamp, hvor arrangørerne ikke har en kinamands chance for at forhindre gale menneskers trang og lyst til slagsmål og gadeuorden.

Dèt ville fungere meget bedre præventivt.

”Jeg synes kun, det er ret og rimeligt, at samfundet ikke skal betale hele gildet i den slags situationer, men faktisk også får en afgift for det ekstreme ressourcetræk det koster. Desuden er der en indbygget præventiv effekt, som netop vil gøre klubber og arrangører meget bevidste omkring sikkerhed og fankultur. Det er ikke en straf, men en ansvarliggørelse”, siger politiformand Peter Ibsen i fagbladet Dansk Politi, skønt fodboldklubberne aldrig har skabt en ophidsende fankultur, der animerer til vold og gadeuorden.

Det rager ganske enkelt ikke politiet, hvor mange penge fodboldklubberne tjener på tv-aftaler og andet, når blot de overholder de skrappe sikkerhedsprocedurer fra UEFA og politivedtægterne på de forskellige stadions i landet, for som nævnt kan man ikke i hæderlighedens og anstændighedens navn lade en fodboldklub stå til ansvar for, at 2-300 voldspsykopater bruger verdens mest populære sportsgren til vold og slagsmål på vej til og fra en fodboldkamp, hvor alle har købt billetterne til stadion gennem åbent salg.

Politiet har bare at opretholde lov og orden for de penge, som de modtager årligt på finansloven, også selv om fodboldkampene ikke foregår i tidsrummet 08.00-16.00 på hverdage fra mandag til fredag, som ifølge politiformanden er det mest passende tidspunkt for gennemførelsen af fodboldkampene af hensyn til etatens vagtplaner og afspadseringer med sit mandskab, for med ”betalingspoliti” ryger vi ud på en nationale glidebane af dimensioner, som fuldstændig knuser retsstaten som garant for demokratiet som politisk styreform.

Vi skal ikke have "betalingspoliti" som i Sverige.

Kilde: