Berlingske Tidende forsvarer East Anglia forskere, som åbenlyst har manipuleret med Klimaforskning.

http://www

Hank Rearden,

24/11/2009

http://www.berlingske.dk/danmark/forskeres-mail-misbrugt-i-bitter-klimastrid

Da det endelig lykkedes Berlingske Tidende at bringe nyheden om, at emails var stjålet fra ledende klimaforskere på East Anglia universitet, fik artiklen, skrevet af Pauli Andersen, denne vinkel:

"Spørgsmålet om menneskets medansvar for den globale opvarmning vækker nu så stærke følelser, at skeptikere bruger e-mails og dokumenter stjålet fra britiske klimaforskere til at miskreditere den etablerede klimaforskning.

Prominente britiske og amerikanske klimaforskere overdriver faren ved menneskets udledninger af drivhusgasser og underspiller data, der ikke understøtter menneskets medansvar for opvarmningen af kloden, siger kritikere med afsæt i en stribe private e-mails og andre papirer, der er hacket fra klimaforskeres computere på East Anglia Universitetet i Storbritannien."

Ifølge journalisten, er det altså klimaskeptikernes stærke følelser for menneskers medansvar i klimaet, som for dem til at hacke emails! Det har åbenbart ikke noget at gøre med East Anglia forskernes umoralske og uredelige omgang med videnskaben og de konsekvenser det har for skatteydere rundt omkring i verden.

Berlingskes journalist, har til lejligheden nøje udvalgt to forskere, til at tale på vegne af "alle danske forskere" - her Eigil Kaas:

"
»Det er jo latterligt, og det viser, at skeptikerne er løbet tør for faglige argumenter,« siger Eigil Kaas.
Han finder det ikke mærkeligt, at skeptikerne kan finde eksempler på en frimodig tone i de hackede emails.
»Klimaforskere adskiller sig ikke fra resten af klodens befolkning. Jeg er fuldstændig overbevist om, at man blandt begge parter kan finde en tone, som andre ikke ville kunne lide,« siger Eigil Kaas.
"

Eigil Kaas er tidligere DMI ansat og har bl.a. udmærket sig med at udtale, at det er en grov vildledning, når professor Ole Humlum, opfordrer alle klimaforskere til at revurdere deres modeller, fordi temperaturen ikke er steget de seneste ti år. Han mener stadig der skal "politisk handling til" for at stoppe klimaforandringerne.
Pudsigt at Berlingske journalisten valgte netop ham til at udtale sig!
http://nyhederne-dyn.tv2.dk/video/index.php/nodeId-19735575.html

Derudover finder Berlingske journalisten det ikke relevant at fremlægge nogen af de emails, som blev hacket fra East Anglia, som åbenlyst påviser hvorledes klimaforskningen er blevet manipuleret med.
Ydermere må det siges at være uheldigt for journalisten, at hun miskrediterer de såkaldte "klimaskeptikere", når det netop viser sig, at de systematisk er blevet udelukket af forskerne på East Anglia. I nogle af mailsne står der sågar, at East Anglia forskerne ønsker at øve vold på udvalgte klimaskeptikere.
Læs bl.a. her: http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100017393/climategate-the-final-nail-in-the-coffin-of-a />
Nu er der vist ingen tvivl - Berlingske er ikke borgerlig, men ræverød :-(

Update:
Nu har Politiken også bragt historien. De skriver sådan set fair nok om historien, men de slutter desværre af med denne ulækre svada:
"
Newton var et æsel
Flere forskere forsvarer også korrespondencerne ved at sige, at forskningen stadig er god nok, og at den hårde tone blot er et udtryk for, at videnskabsfolkene er menneskelige.

»Det kan godt være Newton, var et æsel, men teorien om tyngdekraften fungerer stadig«, siger Gavin A. Schmidt fra Nasa til New York Times.
"
Så er den sag ligesom lukket. Så menneskeskabt global opvarmning, er altså ligeså "rigtig" som tyngdekraftens tilstedeværelse. På trods af, at et par emails beviser, at der er manipuleret med fakta, således at det fremstår som om, at den menneskeskabte globale opvarmning er virkelig, når virkeligheden uheldigvis ikke er på forskernes side!

http://politiken.dk/klima/article841203.ece

Kilde: