Berlingske-bavl om privatskole til Løkke-barn

LEDER: At Berlingske Tidende vil være det bekendt

Ole Birk Olesen,

06/07/2010

LEDER: At Berlingske Tidende vil være det bekendt ... Statsminister Lars Løkke Rasmussens datter begynder efter sommerferien i en niende klasse på en privatskole. Berlingske Tidende mener, at det for det første er en vægtig nok historie til, at den bør stå i toppen af avisens onlineudgave en hel eftermiddag. For det andet kan man læse:

"Skoleskiftet står dog i kontrast til Venstres folkeskoleoplæg om, at Danmark har verdens bedste folkeskole, og hvor der samtidigt understreges, at politikerne skal tænke nyt og gøre folkeskolen endnu bedre."

Sikke dog noget sludder. Venstre har aldrig påstået, at Danmark har verdens bedste folkeskole. Venstre har et ønske om, at Danmark skal have verdens bedste folkeskole. Dertil kommer, at Venstre-folk alle dage har været blandt de varmeste fortalere for den danske fri- og privatskoleordning. Venstre har endda ønsket at udvide denne fritvalgsmodel til andre områder også.

Derfor er der naturligvis intet modsætningsforhold mellem den politik, som Venstre går ind for, og det forhold at Lars Løkke Rasmussen lader sin datter gå i privatskole. Når Berlingske Tidende alligevel påstår det fra en prominent placering på forsiden af berlingske.dk, så er det rent gak.

Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksen har et problem, når de sender deres børn i privatskoler, fordi de tidligere har skældt ud på andre, der gør det samme. Det kaldes hykleri eller dobbeltmoral, alt efter temperament. Men det betyder naturligvis ikke, at alle andre også har et problem, fordi de benytter sig af landets ikke-offentlige skoler. Mærkeligt, at en borgerlig avis som Berlingske Tidende ikke kan forstå det.

Kilde: