Berlin: Næsten halvdelen af alle serie forbrydere er arabere

Den typiske serie forbryder er mand, af arabisk oprindelse og forbliver ifølge en midlertidig rapport om status af implementeringen af Berlin´s ser...

Henrik Gøtke,

10/03/2010

Den typiske serie forbryder er mand, af arabisk oprindelse og forbliver ifølge en midlertidig rapport om status af implementeringen af Berlin´s serie forbryder koncept forbryder i sit voksenliv, som rapporteret i parlamentet af justits senator Gisela von der Aue (SPD). Serie forbryder politiken, med hvilken Berlin etablerede en separat afdeling hos anklageren, slutter i denne måned, og senatoren har besluttet at forny den 1. april.

En nøgle pointe er, at de samme forbrydere altid møder de samme betjente og anklagere. Alle myndigheder er sammenflettede, så de hurtigt kan identificere katastrofale tendenser og tage modtiltag. I tillæg til politiet og anklageren inkluderer dette sociale ungdoms myndigheder og ungdoms domstole.

Ifølge von der Aue fandtes der ved årets begyndelse 548 registrerede serie forbrydere. Ingen af dem var børn. Disse inkluderede 83 helt unge, 211 unge og 254 voksne, af hvilke ti var kvinder. De tidligere helt unge har nået voksen alderen og fortsatte med at være kriminelle. De forventer en lavt stigende tendens. 79% af serie forbryderne er af immigrant baggrund, 47% er af arabisk oprindelse. Mere end 2300 domstols sager er begyndt siden skabelsen af afdelingen, med mere end 2700 domstols afgørelser. Ifølge von der Aue var antallet af forbrydelser under prøveløsladelser så høje som 60%. I 2007 anvendte Berlin sit koncept på politiken for begynder kriminelle, hvor forbryderen bliver opsnappet før denne begynder sin serielle forbryder karriere. 172 personer blev registreret i denne.

Kilde: