Bent Jensen sætter tingene på plads i JP-Kronik: Skræpperi i andedammen

Professor Bent Jensen sætter i dagens kronik i J-P debatten om hans nu nedlagte centers endnu ikke offentliggjorte rapport underholdende og spidend...

Jeppe Juhl,

09/08/2011

Professor Bent Jensen sætter i dagens kronik i J-P debatten om hans nu nedlagte centers endnu ikke offentliggjorte rapport underholdende og spidende på plads. Samtidig konstaterer professoren, at Berlingskes journalistik under Lisbeth Knudsens fane er tendentiøs og kritisabel:

Berlingskes artikler er mønstereksempler på useriøs journalistik. Man er ikke interesseret i at informere læserne, men kaster i stedet lunser ud til politikere og eksperter for at skabe skræpperi i andedammen. Det påstås således, at avisen kan ”afsløre”, at ”en af hovedkonklusionerne” i CFKFs kommende værk går ud på, at Socialdemokratiets fodnotepolitik blev til efter frokoster med kaviar og vodka. Påstanden er forrykt og grebet ud af luften. Avisen har kombineret forskellige udsagn for at få denne ”hovedkonklusion” strikket sammen. Jeg sagde f. eks., at tidligere udenrigsminister Kjeld Olesen ikke var blandt de politikere, der deltog i de endeløse frokoster med KGB-officerer. Alligevel løber de straks til Olesen for at få en kommentar, og han siger så det, man kunne forvente, og som journalisterne vidste, at han ville svare. Senere har avisen påstået, at jeg skal have sagt, at det påhviler socialdemokraterne at ”bevise, at der ikke var nogen direkte sammenhæng”. Påstanden er så dum, at den ikke er værd at ofre to ord på.