Benny Engelbrecht: Bizar udtalelse fra Løkkes spindoktor

”Danmark er et dejligt land at lege politik i” – det udsagn kommer fra statsminister Lars Løkke Rasmussens spindoktor, Søs Marie Serup, og det mø...

Ole Birk Olesen,

17/02/2010

”Danmark er et dejligt land at lege politik i” – det udsagn kommer fra statsminister Lars Løkke Rasmussens spindoktor, Søs Marie Serup, og det møder hovedrysten fra Socialdemokraterne.

”Det virker en kende bizart i den meget alvorlige økonomiske situation, vi står i, at skrive om at vi ’leger’ politik,” siger folketingsmedlem og forbrugerordfører Benny Engelbrecht til 180Grader.dk og fortsætter:

”Er det Sorteper eller andre julelege, hun skriver om? Politik er altså for alvorligt, særligt lige nu, til at tænke i de baner.”

Hvad nu hvis Søs Marie Serup undskylder sig med, at hun skriver det for sjovt, og at Facebook er et uhøjtideligt univers?
”Man kan godt skrive sjove ting på Facebook, men man skal da stadig være villig til at forsvare, hvad man har skrevet. Når jeg selv siger noget, uanset om det er på Facebook eller på Rådhuspladsen, så vil jeg til enhver tid skulle forholde mig til det, hvis nogen spørger ind til det. Hvis jeg vil sige noget privat til folk, så må jeg gøre det privat, og Facebook er altså et åbent forum i forhold til de mennesker, man er i kontakt med. Og Søs Marie Serup har utvivlsomt en del journalister i sin bekendtskabskreds på Facebook,” siger Benny Engelbrecht.

Han påpeger, at Søs Marie Serup tidligere er kommet galt afsted på Facebook, da hun under klimatopmødet affyrede denne svada mod den danske presse for dækningen af topmødet:

”Hold kæft hvor er det sølle, at danske journalister ikke kan se, at der er ved at ske et gennembrud i forhandlingerne nu - og at min chef ikke er ‘usikker’, men derimod i gang med en lille genistreg."

Siden viste det sig, at der faktisk ikke kom noget gennembrud i forhandlingerne.

Kilde: