Bedre asfalt skal spare CO2 (men hvad med afgiften?)

(Suk), nu skal der bruges millioner på at forske i bedre asfalt, og efterfølgende milliarder på udskiftning af eksisterende asfalt, for at spare br...

_slettet_bruger_428 Ikke angivet,

23/01/2011

(Suk), nu skal der bruges millioner på at forske i bedre asfalt, og efterfølgende milliarder på udskiftning af eksisterende asfalt, for at spare brændstof og dermed spare CO2 udslip. Jeg har en bedre idé. Fjern afgiften på hybridbiler, dét vil, med ét trylleslag, gøre at hovedparten af alle personbiler solgt i Danmark fremover vil blive en hybridbil, og derved sparer vi oceaner af CO2 udslip for prisen af at udlade at opkræve en afgift.

En hybridbil er halvt EL-bil og halvt dieselbil. Primært anvendes EL motoren, og den kan oplades ligesom en alm. EL-bil, kun hvis man løber tør for strøm på batteriet tager dieselmotoren over, og oplader samtidigt på batteriet mens den trækker bilen. Så hvis ikke man ligefrem kan fjerne afgiften helt på hybridbiler (ligesom man har gjort det på EL-biler), så må man da i det mindste kunne halvere afgiften på denne biltype. Det vil være fair og godt for Danmark. Pengene kan hentes på CO2 forebyggelseskontoen. Bare se at komme i gang!