Bedre arbejdsmiljø skal erstatte efterløn - hvem skal betale?

Fagbevægelsen har erkendt at slaget om efterlønnen er tabt

Byggemand Bob,

13/10/2011

Fagbevægelsen har erkendt at slaget om efterlønnen er tabt. I stedet kræver man mere fokus på arbejdsmiljø, penge til forebyggelse og arbejdstilsyn.

Flotte ord - men vi ved jo godt hvem der kommer til at betale: virksomhederne.

Mange retningslinier for arbejdsmiljø er i forvejen så ødelæggende for mange erhverv at arbejdspladserne  forsvinder ud af landet - arbejdet bliver simpelthen gjort umuligt i praksis.

Indenfor gartneri har jeg flere eksempler på maskiner man har brugt årevis, og som pludselig skal skærmes af i en grad der gør dem ubrugelige. Ikke fordi der rent faktisk har været uheld - men fordi man kunne forestille sig at der måske kunne ske et uheld, hvis bare den ansatte bærer sig dumt nok ad. Med andre ord: maskinerne skal være idiotsikre - selv når de betjenes af uddannet personale.

Det behøves de ikke i vores nabolande - der antager man faktisk at medarbejdere godt kan tænke selv - og har du en maskine der kører rundt eller har klippere monteret, er det nok ikke smart at stikke hele armen derind mens maskinen kører... heller ikke selv om man godt kunne, hvis man virkelig gjorde sig umage.

Tilsvarende omkring løft. I gamle dage måtte sække med f.eks. gødning veje 50 kg. Det skar man så ned til 25. Fair nok. Nu må man ikke en gang løfte en sæk på 25 kg med mindre man har optimale løfteforhold - heller ikke selv om det kun sjældent der er nødvendigt (1-2 gange om måneden i et konkret tilfælde). Der skal hejseværk til at hjælpe. Tænk, i udlandet kan en mand godt finde ud af at løfte 25 kg op i brysthøjde et par gange om måneden uden at skulle have et dyrt hejseværk til at hjælpe sig...

Så fagbevægelsen er igen i gang med at flytte arbejdspladser ud af landet - men det er naturligvis også lettere end at skabe dem her hjemme... og ideelt set var det vel hvis vi alle kom på førtidspension - eller endnu bedre, borgerløn, i deres øjne...?

Jeg har sagt det før, og siger det igen: Jeg har endnu ikke set ET ENESTE forslag fra den nye regering der reelt vil forbedre rammevilkårene for danske virksomheder og SKABE REELLE arbejdspladser... hvornår kommer det første???

http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-44604576:bedre-arbejdsmilj%C3%B8-skal-erstatte-efterl%C3%B8n.html

Kilde: