Bødskov træder i spinaten i PET-skandalen - nu kender vi ham igen

Efter at have holdt sig under radaren gennem lang tid træder Bødskov nu ind på scenen - og vanen tro træder han med det samme i spinatbedet ved at ...

Christian Melgaard,

10. april 2012

Efter at have holdt sig under radaren gennem lang tid træder Bødskov nu ind på scenen - og vanen tro træder han med det samme i spinatbedet ved at forsvare PET´s sletning af Ole Sohns sagsmapper. Han fastslår endda, at PET har pligt til løbende at makulere oplysninger og sager.

Morten Bødskovs udtalelser er interessante af flere årsager, men ikke mindst fordi chefen for PET samtidig fastslår, at personfølsomme oplysninger "ofte" slettes "hvis de ikke længere er relevante for PET".

 

Men hvis PET har pligt til at slette oplysningerne, så bliver det pludseligt relevant at spørge hvorfor det kun sker "ofte" og ikke altid, og specielt hvorfor det ikke er sket tidligere i Ole Sohns tilfælde (og i tilfældet med de øvrige sagsmapper, der er slettet ved samme lejlighed). Hvis PET har holdt sig til reglerne, må Ole Sohns oplysninger have været relevante for PET helt frem til idag - og så må man jo undre sig over hvad det pludseligt idag - så langt tid efter Østregimets fald - gør at oplysningerne ikke længere er relevante nu, hvor Ole Sohn som minister har adgang til endnu mere følsomme oplysninger end tidligere (må man formode)?

Enhedslisten har fat i noget, når de kræver klarhed, for uden denne klarhed har Ole Sohn og andre ingen mulighed for at blive renset. Det efterlader en mistanke om at Ole Sohn hellere vil leve med mistanken end med muligheden for at blive renset.