Barfoeds EU-kurs deler vandene

Det er usolidarisk, når den konservative formand Lars Barfoed advarer imod at drive den europæiske integration for vidt, mener de Radikale

Ikke angivet Ikke angivet,

08/12/2011

Det er usolidarisk, når den konservative formand Lars Barfoed advarer imod at drive den europæiske integration for vidt, mener de Radikale. Liberal Alliance er derimod begejstret.


Den konservative formand Lars Barfoeds ønske om at trække en streg i sandet overfor EU mødes med skepsis af regeringen. Især de Radikale er skuffet over Barfoeds advarsel mod at drive den europæiske integration for vidt.


- Det er ikke en særlig solidarisk melding. Den gør det ikke nemmere at fremhæve styrken i det europæiske fællesskab, siger Sofie Carsten Nielsen, EU-ordfører for de Radikale.


Hun har ingen forståelse for Lars Barfoeds ønske om at genoplive tankerne om FædrelandenesEuropa, som den tidligere franske præsident Charles de Gaulle lancerede i 1960´erne. 

- Jeg er enig i, at det ikke er særlig smukt, det, der foregår i EU lige nu. Det er et råt magtspil. Men at sige, at så skal vi bare rulle EU tilbage til dengang, hvor alting var meget bedre, det du´r ikke. Så risikerer man at ødelægge hele projektet. Det er jo ikke den europæiske integration, der er skyld i, at vi har en økonomisk krise, siger Sofie Carsten Nielsen.


Hun understreger, at regeringen modsat de Konservative er åben overfor større finanspolitisk integration.


- Hvis det er traktatændringer, der skal til for at lave en løsning i EU-regi, så må det være sådan. For mig er det vigtige, at Europa holder sammen, siger Sofie Carsten Nielsen.