Bare bryster sælger billetter – fattige gør bare ikke

Stort anlagt BrystGalla Show på TV3 resulterede i godt 21 mio

Villy O. Christensen,

31/10/2010

Stort anlagt BrystGalla Show på TV3 resulterede i godt 21 mio. kroner til kampen mod brystkræft. Det er rigtig godt, men udviser desværre også en uhyggelig tendens til, at de kvindelige attributter, tiltrækker sig al opmærksomhed, mens andre grupper af sygdomsramte må ”nøjes” med de skattekroner, der afsættes til netop deres sygdom. Andre igen – de fattige – hvad med dem?

Ansvarsløse banker, som spekulerer skruppelløst for indskydernes penge, belønnes med bankpakker, mens landets fattigste har udsigt til en jul UDEN pakker. Mange enlige mødre er endvidere afhængige af de julepakker, som eksempelvis Frelsens Hær uddeler til værdigt trængende. De, der slipper gennem udvælgelsens nåleøje, er heldige, men må se sig strippet for enhver form for værdighed – det er vel enhvers ønske at være selvforsørgende – når de går ”tiggergangen”.

Mine tanker går derfor til alle landets fattige, de enlige mødre, pensionisterne og andre der enten ikke har råd til at fejre det, der ellers gerne skulle være hjerternes og især børnenes fest, med julemad, hygge og blot en enkelt pakke, der kan lyse op i en ellers trist og grå hverdag.

Det er på høje tid at sende Janteloven, egoismen og kynismen på pension og åbne op for hjertevarme, hjælpsomhed og gavmildhed overfor de, der har det værre end os selv.

Faktisk ville det klæde de store landsdækkende TV-stationer, at starte et indsamlingsshow for de udsatte, men de har vel ikke kommerciel interesse, da de ikke har råd til licens, TV-pakker eller købe de produkter, der annonceres for.

Kilde: