Özlem Cekic - en venstrefløjser man ikke kan nå

LEDER: SF's socialordfører, Özlem Cekic, har igennem flere dage nu demonstreret, at hun intet som helst kender til virkelige menneskers virkelige v...

Ole Birk Olesen,

01/11/2011

LEDER: SF's socialordfører, Özlem Cekic, har igennem flere dage nu demonstreret, at hun intet som helst kender til virkelige menneskers virkelige verden. I går satte hun i Deadline på DR2 trumf på ved at påstå, at en familie på fire personer ikke kan leve et ordentligt liv med et månedligt rådighedsbeløb efter, at skat og faste udgifter til bolig og børnepasning er betalt, på mindre end 21.000 kr.

Özlem Cekic brugte tallet til at hævde, at et rådighedsbeløb på 12.000 kroner for en firepersoners familie, hvor begge forældre lever af kontanthjælp under kontanthjælpsloftet, er alt, alt for lidt, og simpelthen gør familien fattig.

21.000 danske kroner! Utallige er de danske familier, som lever et fint og godt liv med et mindre rådighedsbeløb. Spørger man hos Forbrugerrådet, så får man da også følgende at vide:

"De fleste banker har en tommelfingerregel om, at en voksen skal bruge omkring 6.000 kroner om måneden og 10.000 kroner for et par. Børn koster 1500 mellem 0 og et år, 1900 op til syv år og over syv år cirka 3000."

Det giver for en familie på fire et anbefalet rådighedsbeløb på mellem 13.000 og 16.000 kr., altså langt fra de 21.000 kr., som Özlem Cekic bruger som målestok for at stemple kontanthjælp under under kontanthjælpsloftet som en "fattigdomsydelse".

Hvad sagen først og fremmest viser er, at venstrefløjen med Özlem Cekic lever på månen. Man aner intet om almindelige menneskers hverdag, men mener bare altid, at de rige skal betale mere i skat, og at folk, der lever af en overførselsindkomst, skal have flere penge, selvom de i forvejen får så mange, at det for en del ikke kan betale sig at tage imod et job, som de kan bestride.

Venstrefløjens politikere kan ikke bringes til fornuft, for deres karriere står og falder med, at de kan hævde behovet for dem selv som økonomiske omfordelere. Men den gennemsnitlige vælger må kunne overbevises om det tossede i at fortsætte i det uendelige med omfordelingen. Liberal Alliances Joachim B. Olsen fortjener derfor stor tak for på dygtig vis at tage sin tørn i sandhedens tjeneste.

Kilde: