Ayaan Hirsi Ali vs. Naser Khader: 6-0

Naser Khader har længet - uden at dokumentere det - påstået, at langt størstedelen af verdens muslimer er åbne for den demokratiske tankegang

Nicolai Sennels,

03/05/2010

Naser Khader har længet - uden at dokumentere det - påstået, at langt størstedelen af verdens muslimer er åbne for den demokratiske tankegang. I sit blogindlæg Hirsi Alis Mission Impossible på Berlingske.dk 2/5 kritiserer han Ayaan Hirsi Ali for at være pessimistisk, når det handler om foreneligheden af islam og demokrati. Khader er nemlig optimist, men hvad bygger han sin tro på? Er han i virkeligheden naivist?

Ayaan Hirsi Ali vs. Naser Khader:

1. runde
- Khaders egen forening Demokratiske Muslimer havde kun 505 betalende muslimske medlemmer, da foreningen var på sit højeste. Det er uhyggeligt få, set i forhold til, at vi har over 200.000 muslimer i Danmark, og at foreningen fik massiv positiv medieomtale. 1-0 til Hirsi Ali

2. runde
- Kun 14 procent af muslimerne i Danmark støtter den demokratiske dagsorden, som Demokratiske Muslimer står for. 86 procent af landets muslimer kan altså ikke sige god for en forening, som går ud i offentligheden og påstår, at det er muligt at være muslim og demokrat. 2-0 til Hirsi Ali.

3. runde
Capacent lavede i april 2009 en undersøgelse, som viste, at 80 procent af de herboende muslimer ønsker at reduceringen ytringsfriheden - en frihed, der som bekendt er selve livsnerven i et ægte demokrati. 3-0 til Hirsi Ali.

4. runde
Vestlige magters forsøg på at indføre demokrati i den muslimske verden er ikke lykkedes. Uanset, hvor meget muslimer i muslimske lande ser af Vestens goder via internet, satelit-tv og udvandrede familiemedlemmers fortællinger fra Vesten - og uanset, om vi bruger diplomati, økonomisk støtte eller vold - så ønsker muslimerne i den muslimske verden ikke ægte demokrati. I de tilfælde, hvor de har noget, som ligner, så vælger de islamistiske præsidenter på stribe.
4-0 til Hirsi Ali.

5. runde
Modstanden mod demokratiske og ikke-islamiske kræfter er stor blandt muslimer i Europa. I utallige større europæiske byer mødes ikke-islamiske autoriteter så som politi, brandvæsen og kommunale myndigheder med trusler og stenkast i muslimske kvarterer. Samtidigt kan imamer, muslimske fædregrupper og hjemmelavede sharia-domstole frit kan udøve deres magt.
5-0 til Hirsi Ali.

6. runde
Ifølge Koranen er det blasfemi og en hån mod Allah, når mennesker laver deres egne love. Kun Allahs og hans profets love og regler må herske på jorden. Modsat Hirsi Ali påstår Khader dog, at langt de fleste muslimer tager Koranen med et gran salt, og ikke som udtryk for absolut sandhed. Det tyske indenrigsministerium lavede i 2007 undersøgelsen "Muslims in Germany", som viser, at knap 80 procent af muslimerne i Tyskland mener, at Koranen er Guds sande ord - så meget for et Khaders påstand om muslimers "afslappede" forhold til Koranen. Andre fakta fra undersøgelsen: 87 procent af muslimerne[if !supportAnnotations] i Tyskland føler sig som “religiøse” eller “meget religiøse”. 48 procent af muslimerne mener, at den høje grad af kriminalitet i Tyskland skyldes, at landet er demokratisk. 47 procent af muslimerne forsøger “fuldstændigt” eller “i nogen grad” at efterleve islams regler. Omkring halvdelen af muslimerne mener, at demokrati og Koranen er uforenelige. Khader tager altså fejl, når han taler om, at langt størstedelen af muslimerne ikke er specielt religiøse, og derfor åbne overfor folkestyre.
6-0 til Hirsi Ali.

Kilde: