Autonome - demokratiets bagside

I Voltaires ånd vil jeg starte med at sige, at jeg vil bekæmpe de autonomes meninger, men dø for deres ret til at udtrykke dem

Rune Kristensen,

16/12/2009

I Voltaires ånd vil jeg starte med at sige, at jeg vil bekæmpe de autonomes meninger, men dø for deres ret til at udtrykke dem. Dog er dette en sandhed med modifikationer, da de autonomes metoder og udtryksformer på alle måder er en skændsel for demokratiet.

Som demokrat kæmper jeg gerne for de rettigheder, der er tilknyttet borgerne i et oplyst samfund, herunder forsamlingsfriheden og ytringsfriheden.

Men når man på venstrefløjen efterhånden kun kan fremkomme med politiske holdninger i følgeskab med brosten, demonstrationer og molotov cocktails, så er grænsen for tolerance nået. Man skal ikke tolerere intolerance.


Vi har set det mange gange - senest i tilknytning til Ungdomshuset og under de igangværende klimaforhandlinger: Smadrede vinduer, biler i brand og forstyrrede unge mennesker, der absolut ingen respekt har for det omgivende samfund.

Ritt Bjerregaard og venstrefløjen på Københavns Rådhus gav op og bukkede under. Usoignerede hippier hånd i hånd med skæve christianitter og hardcore rebeller fra det meste af verden fik deres vilje – og i disse dage hærger de igen Danmarks hovedstad.

Politiet har udvist flotte strategiske evner, og jeg håber, at de sidste dage af klimaforhandlingerne kommer til at være under kontrol.

Herfra skal der lyde stor opbakning til politiet - og formaninger af de mange voldelige og hæmningsløse demonstranter, der i medierne forsøger, at opnå sympati på ufin vis.

De autonome, som vi ser på gaden i disse dage, er bagsiden af vores velfærdsstats omklamrende hånd, hvor ingen tager ansvaret for deres liv. Den type tabere vil automatisk fremavles, når samfundets tyngde og indhold er lig med statens.

Om klimaet reddes – og i det hele taget bør reddes – er en sag for sig, men min største frygt er tilknyttet de unge autonome. De er ikke kun velfærdsstatens følgesvend - de er demokratiets bagside.

Bragt dags dato på www.ungnyt.dk

Kilde: