At koble hjernen fra for børnenes skyld

LEDER: De københavnske forældre, som for tiden aktionerer og blokerer for at protestere mod en besparelse på 2,5 procent på daginstitutionernes bud...

Ole Birk Olesen,

13/11/2009

LEDER: De københavnske forældre, som for tiden aktionerer og blokerer for at protestere mod en besparelse på 2,5 procent på daginstitutionernes budget, har absolut ingen idé om, om der bliver brugt for få eller for mange eller et passende antal skattekroner på deres børns institutioner. De vil bare aldrig afgive noget som helst, uanset styrken af de argumenter, som kan fremføres for en besparelse. Det afslører 180Grader.dk's interview med deres talsperson, Nina Reffstrup.

Adspurgt hvorfor de københavnske daginstitutioner skal være 24.000 kr. dyrere pr. barn end gennemsnittet i fem andre store byer - Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers - svarer hun, at det skal de, fordi de københavnske pædagoger skal gå ned af trapper med børnene for at komme på legepladsen. At trapper er dyrere end ikke-trapper, forklarer hun med det forhold, at de tager længere tid at forcere. Men hvad havde pædagogerne mon tænkt sig alternativt at lave i de fem minutter, det tager at komme ned af trapperne, hvis de altså ikke havde dem? Sætte børnene hen i et hjørne og foretage sig andre ting end at passe dem?

Argumentet er helt til grin og formentlig et resultat af, at tidligere tiders ledelse af kommunen har opfyldt ethvert krav fra pædagogerne, måtte det være nok så latterligt. Det er jo ikke ledelsens egne penge, og så slipper man for bøvl ved bare at give efter.

De forældre, der deltager i dette pædagoghyleri, burde tænke sig om i stedet for blot at slå automatpiloten til. Ja, selvfølgelig vil man gerne have de bedst mulige forhold for ens børn. Men nej, man er ingen ravnemor, blot fordi man mener, at der også skal være en rimelighed i tingene. De københavnske daginstitutioner er ikke bedre end institutionerne i andre dele af landet, de er bare dyrere. Kræv dog en undersøgelse af, hvor i systemet pengene bliver spildt!

Kilde: