Asylansøgere strømmer til Danmark

Regeringen var i valgkampen fortalere for "en fortsat stram" asylpolitik, men meget tyder på at det blot var for ikke at støde for mange vælghere f...

Christian Melgaard,

13/11/2012

Regeringen var i valgkampen fortalere for "en fortsat stram" asylpolitik, men meget tyder på at det blot var for ikke at støde for mange vælghere fra sig. Efter valget er dørene slået op på vid gab, og inden årsskiftet ventes der at mangle 350 pladser på landets asylcentre.

Udviklingen har nu fået Udlændingestyrelsen til at sende breve ud til landets kommunaldirektører med en opfordring om at udpege steder, der kan bruges til at huse asylansøgere - f.eks. tomme skoler eller plejehjem.

Justitsministeriet melder om væsentligt flere asylansøgere i år end sidste år. I 2011 søgte 3.800 asyl, men det tal er allerede overskredet i år, og det forventes, at tallet ender på 6.000 - og de kommer primært fra Syrien og Serbien.

Det er en kendt sag, at asylansøgerne søger derhen, hvor det er lettest at slippe igennem "nåleøjet" - og der er tydelige tegn på at Danmark igen er kommet i søgelyset.