Astrid Lindgren ophidset over amfetaminbehandling af børn

          I et brev til MMK, Medborgenes Menneskerettighedskommission, en græsrodsorganisation med funktion af psykiatrisk vagthund, skrev Astrid L...

Ikke angivet Ikke angivet,

15/12/2010

          I et brev til MMK, Medborgenes Menneskerettighedskommission, en græsrodsorganisation med funktion af psykiatrisk vagthund, skrev Astrid Lindgren, at amfetaminbehandlingen havde gjort hende meget ophidset, og hvis hun bare havde orket , havde hun kæmpet imod den. "Jeg håber dog, at I orker at fortsætte denne vigtige kamp....At give børn amfetamin,... det lyder jo mildest talt  vanvittigt.

         Psykiatere og psykologer har forlængst bedømt Astrid Lindgrens skabninger,Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg, som overaktive ADHD-børn. De er ude efter mere strømlinjeformede børn, som sidder stille i klassen og ikke opponerer mod de voksne. Men børn over hele verden elsker Astrid Lindgrens karakterer. I USA findes der et udtryk: "A wild colt makes a good horse!", hvilket betyder, at en vild unghest bliver til en god hest.

        Fakta er, at hvis børn i Italien IKKE opviser adfærd , som kan klassificeres som hyperaktivitet i andre lande, så tror forældrene ofte, at barnet fejler noget.

        En amerikansk lærer kørte omkring i Kina og besøgte forskellige skoler. Ikke et eneste sted så han et barn, der havde ADHD - lærerne vidste ikke,hvad det var. De blev fuldstændig forvirrede, da de hørte, at børn i den vestlige verden fik amfetamin.  Noget sådant findes ikke i det asiatiske skolesystem - ud over, hvor psykiatere er trængt ind. Det er med andre ord psykiatrien, der spreder sygdommen ADHD.

        Den kærlighed, tolerance og forståelse, hvormed Pippi og Emil beskrives, er i Sverige i dag erstattet med en "nultolerance" - hvor de lidt anderledes børn tidligt, allerede i 4-års alderen, bliver givet psykiatriske betegnelser, som kommer til at følge dem hele livet. De gives narkotika, som skal ændre deres opførsel. Og det gør den også. Vi læser sommetider om det i aviserne. Der findes næsten ikke noget mere voldsfremkaldende middel end amfetamin. Så godt som alle skoleskyderier havde forudgående brug af ADHD-medicin 0g/eller en cocktail af antidepressive og antipsykotiske midler.

         Den største langtidsundersøgelse nogensinde af ADHD-stoffer blev for nyligt udgivet af sundhedsmyndighederne i Vest Australien. Undersøgelsen viser, at ADHD -stofferne ikke har noget positiv langtidseffekt på opførsel eller skoleresultater. Tværtimod, der er ti gange så stor ricici for, at skoleresultaterne bliver dårligere for de børn, som får piller. Desuden forøges risikoen for hjertesygdomme.

           Så hvorfor?

med venlig hilsen
René Steffensen, Formand, MMK. www.mmk.info

Kilde: