Arrogante Wammen skrotter sine demokratiske forpligtelser

LEDER: For blot to måneder siden var socialdemokraten Nicolai Wammen borgmester i landets næststørste by, Århus

Ole Birk Olesen,

16/10/2011

LEDER: For blot to måneder siden var socialdemokraten Nicolai Wammen borgmester i landets næststørste by, Århus. I dag er han Europa-minister i Helle Thorning-Schmidts nye regering, og af samme grund mener Wammen nu, at han ikke behøver at stå til ansvar for sine gerninger som borgmester.

Nicolai Wammen har i sin tid som borgmester tredoblet Århus Kommunes gæld, fra 926 millioner kroner i januar 2006 til nu 2.823 millioner - men det vil han i dag ikke svare på spørgsmål om. Arrogancen over for de århusinanere, som Wammen har pålagt gældsforpligtelsen, driver tykt fra skærmen, når man læser disse ord:

"Europaminister Nicolai Wammen ønsker ikke at kommentere sagen, men oplyser via sin særlige rådgiver, at han af princip ikke ønsker, at deltage i debatter vedrørende sit tidligere job."

Wammen ønsker "af princip" ikke at svare på spørgsmål om sin ledelse af Århus Kommune igennem godt fem år ... Udsagnet er grotesk.

Ethvert menneske har pligt til at stå til ansvar for sine handlinger på godt og ondt, og enhver politiker i et demokratisk land har pligt til at stå til ansvar for de beslutninger, han eller hun træffer som magthaver, i fuld offentlighed. Borgerne har krav på, at beslutningstagerne stiller op og svarer på kritiske spørgsmål om deres gøren og laden.

Nicolai Wammen bør aldrig kunne slippe afsted med at sende sin spindoktor i byen med besked om, at Wammen af princip ikke vil leve op til sine demokratiske forpligtelser.

Kilde: