Arno Victor Nielsen: Et godt råd: Luk Rådet for Sikker Trafik

Rådet for Sikker Trafik hed engang Rådet for Større Færdselssikkerhed

1984grader NEJ TAK,

27/11/2012

Rådet for Sikker Trafik hed engang Rådet for Større Færdselssikkerhed. I 2009 skiftede rådet navn, og det er i det store og hele også det eneste væsentlige, rådet har foretaget sig de sidste mange år. Navneskiftet skulle flytte fokus fra arbejdsområdet til målet, som jo er sikkerhed. Og sikkerhed er noget, vi alle begærer. Vi ønsker maksimal sikkerhed og minimal trafik. Men nu forholder det sig faktisk sådan, at trafiksikkerheden er nærmest eksploderet, fordi vi har fået maksimal trafik.

Rådet for Sikker Trafik har ikke spillet nogen som helst rolle for vores trafiksikkerhed. Alligevel er antallet af medarbejdere steget støt, ja vokset med 30 procent de seneste fem år, og nu er det så kommet frem, at rådets direktør kunne hæve en fyrstelig løn og køre rundt i fri bil, en Alfa Romeo 159.

Direktøren, Anders Rosbo, er journalist og lader sig gerne fotografere siddende på køleren af firmabilen. Han var engang kommunikationsrådgiver for De Konservative, og det er en konservativ politiker, Tom Behnke, som har hævet hans løn til skyerne.

Det er muligt, at Rosbo er pengene værd. Han skulle så bare ikke arbejde med trafiksikkerhed, for her er ikke mere at udrette.