Arbejdstilsynet sender 89 årig landmand i fængsel for at rense egen tagrende

Sagen startede en novemberdag i 2011, da en tilfældigt forbipasserende fra Arbejdstilsynet så Niels Kristensen stå i en frontlæsser og rense en ta...

Ikke angivet Ikke angivet,

06/02/2013

Sagen startede en novemberdag i 2011, da en tilfældigt forbipasserende fra Arbejdstilsynet så Niels Kristensen stå i en frontlæsser og rense en tagrende i 2,85 meters højde.


For Niels var der intet usædvanligt i situationen. Det er sådan, han har renset tagrender, siden han fik sin første frontlæsser for fyrre år siden. Men Arbejdstilsynet stoppede op, tog et billede og fik politiet til at rejse tiltale for overtrædelse af Arbejdsmiljøloven.


»Jeg erkender, at jeg stod i frontlæsseren. Men jeg har ikke udsat nogen som helst for fare. Frontlæsseren er forsynet med en sikkerhedskasse, så siderne er cirka 115 cm høje, og det er komplet umuligt at falde ud. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig et sikrere sted at rense tagrende end i frontlæsseren,« siger Niels Kristensen, der både har prøvet at rense tagrende fra en stige og et mobilt stillads.

- 10 dage bag tremmer. Men man skal vel være glad for han ikke fik de oprindelige 25 dage.