Arbejdsgiverne er medskyldige i høje lønninger

A

Ikke angivet Ikke angivet,

23/01/2013

A.P. Møller-Mærsks topchef, Nils Smedegaard Andersen, har meldt ud, at de lavtuddannede må gå ned i løn. Hvis velfærd og velstand skal bevares, og Danmark skal klare sig i den internationale konkurrence, er der brug for et lavere lønniveau, siger han.

Det er en rigtig analyse af Nils Smedegaard Andersen. Arbejdsgiverne er imidlertid medskyldige i de høje lønninger. Både Dansk Arbejdsgiverforening og Horesta er imod at forbyde LO-fagbevægelsens blokade- og sympatikonflikter. Hermed er arbejdsgiverne med til at opretholde den røde fagbevægelses de facto monopol på at drive fagforening. Et monopol betyder højere priser, hvilket i dette tilfælde vil sige højere lønninger.

Det har et skær af hykleri, når arbejdsgiverne plæderer for lavere lønninger samtidig med, at de krampagtigt holder fast i den danske model fra 1899. Det er på tide, at arbejdsgiverne tager kampen op med LO i erkendelse af, at danske virksomheder ikke kan klare sig i den globale konkurrence, når det danske lønniveau stadig holdes kunstigt oppe af fagbevægelsen.

Kilde: