Arbejdsgivere: Danmark lukker sig om sig selv - Nationalt | www.b.dk

Det er et helt forkert signal at begrænse adgangen for uden-landsk arbejdskraft

Niels O,

27/04/2016

Det er et helt forkert signal at begrænse adgangen for uden-landsk arbejdskraft. Vi bygger en mur omkring Danmark, som kan få virksomheder til at placere investereinger i andre lande, mener DA-direktør Jacob Holbraad.

Sammenholdt med den græ-nsekontrol, som regeringen indførte i januar, mener Jacob Holbraad, at Danmark er ved at isolere sig fra omverdenen.

»Det er meget trist, at der er opstået en alliance, hvor der er flertal i Folketinget for at rejse en mur omkring Danmark, som svækker vores mulighed for at tiltrække uden-landsk arbejdskraft til danske virksomheder,« siger han og fortsætter:

»I en tid hvor dansk vækst har haltet gennem lang tid, og vækstudsigterne for de kommende år nu er blevet nedskrevet markant, kappes man på Christiansborg om at begrænse mulighederne for at få kvalificeret arbejdskraft ind på arbejdsmarkedet. Det virker paradoksalt og uforståeligt.«

Nemlig, helt enig. Problemet er bare, at der så mange nationalister, der hellere vil se vores økonomi ryge ad H til, end at der kommer kvalificeret arbejdskraft ude fra til hjælp for vores økonomi.

Men vi kender det jo denne primitive nærsynede ligusterhækmentalitet, hvor der bag hver hæk står en lænkehund og gør. Konstant.