Andrew Lloyd Webber: Hvorfor Politisk Korrekthed må forsvinde

Den berømte musicalkomponist Andrew Lloyd Webber har hævdet, at Politisk Korrekthed – især i relation til muslimer – forårsager at den kunstneris...

Henrik Gøtke,

04/03/2010

Den berømte musicalkomponist Andrew Lloyd Webber har hævdet, at Politisk Korrekthed – især i relation til muslimer – forårsager at den kunstneriske kreativitet kvæles.

I et interview i underholdningsmagasinet Closeronline har Andrew Lloyd Webber sagt, at nogle af hans største musicals aldrig ville have været skrevet i dag, at frygt for at ”støde minoriteter”.


Sammen med Tim Rice begyndte Lord Lloyd Webber sin teaterkarriere med to shows inspireret af den kristne tradition: Jesus Christ Superstar og Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.


I interviewet sagde Lloyd Webber, ”Jeg ser tilbage på min ungdom, og spørger mig selv, om jeg ville have skrevet en opera med Tim Rice? Så mange i dag er besatte af ting der støder folk. Dagens folk siger, at du ikke kan skrive dette, da det vil støde dette samfund, og så kan man ikke sige dette, da det vil støde muslimerne, og vi ender alle sammen med at blive talt fra det. Talt væk fra ideer. Hvorimod da jeg var 20, tænkte jeg ikke over disse ting – jeg gjorde det bare”


Grunden til kvælningen af kunsterne i det moderne England er direkte forbundet til massetransporten af populationer fra den tredje verden, der har bragt deres kultur og traditioner med dem, som har resulteret i fortrængning af traditionel tolerant britisk kultur.


Kilde: