Anders Samuelsens boller i myndighedernes søgelys

"Der er en knivskarp grænse for, hvordan serveringen af mad skal foregå," forklarer den tilsynsførende fra Fødevareregion Syd, som have Liberal All...

Slettet Bruger,

22/10/2009

"Der er en knivskarp grænse for, hvordan serveringen af mad skal foregå," forklarer den tilsynsførende fra Fødevareregion Syd, som have Liberal Alliances leder til afhøring om servering af hjemmelavede boller ved et vælgermøde i Samuelsens hjem.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, har været til afhøring hos Fødevareregion Syd, fordi han serverede hjemmesmurte boller under et offentligt vælgermøde i sit eget hjem, skriver Horsens Folkeblad.

Under afhøringen, som kom i stand efter en anmeldelse fra en borger, var også den hjemmelavede marmelade, som blev serveret til bollerne, genstand for fødevareregionens interesse. Enden blev dog, at Anders Samuelsen klarer frisag, fordi fødevarelovgivningen har en undtagelses-bestemmelse, der tillader servering af hjemmelavet mad ved et offentligt møde, hvis de fremmødte har "en rimelig forventning om, at maden er fremstillet i et ikke-autoriseret køkken".

"Jeg sikrede mig også lige, at det er i orden, at jeg til det næste valgmøde fra naboen får et læs æbler, som jeg vil lave om til friskpresset æblejuice," fortæller Samuelsen, der kalder sagen "grotesk".

Tilsynsførende fra Fødevareregionen Poul Anton Sørensen mener dog ikke, at han kunne have handlet anderledes.

"Når vi får en henvendelse fra en borger, reagerer vi på den. Der er en knivskarp grænse for, hvordan serveringen af mad skal foregå, og vi skal sikre os, at det sker under hygiejnisk forsvarlige forhold," siger han til Horsens Folkeblad.

Se bolleserveringen, som vakte Fødevareregions Syds interesse, her:[email protected]

Kilde: