Analyse og information er IKKE nødvendigvis en skræmmekampagne

Under overskriften "Venstre i skræmmekampagne mod S/SF" skriver Jyllands Posten at Lars Løkke vil klæde Thorning og Søvndal af med skræmmekampagnen...

Christian Melgaard,

14/08/2011

Under overskriften "Venstre i skræmmekampagne mod S/SF" skriver Jyllands Posten at Lars Løkke vil klæde Thorning og Søvndal af med skræmmekampagnen "Kig bag facaden".

Det er en mildt sagt en uheldig retorik, som netop Jyllands Posten burde holde siog for god til. Det er helt på linje med at kalde enhver debat om indvandrerproblemer for fremmedfjenskhed. Det er en retorik der er tilrettelagt med det ene formål at stoppe debatten - og de eneste der har en interesse i det er S og SF.

Det handler om at lægge "rød bloks" politik frem med henblik på at analysere den og informere om planens virkninger og konsekvenser, og det er ikke mindst nødvendigt fordi S og SF ikke selv påtager sig den rolle. De begrænser deres præsentation til overskrifter og one-linere som mere kører på devisen, at regeringen er nedslidt og alene derfor må der nye "kræfter" til.

Det handler med andre ord om information - i det mindste i første omgang, for tiden vil vise, om det så i anden omgang vil fremstå som en skræmmekampagne. Det vil det jo nok, men det er kun fordi indholdet og konsekvenserne er skræmmende. Og hvordan kan de i øvrigt blive andet med en politisk leder, der ikke kan kende forskel på overskud og underskud på handelsbalancen eller som tror at Danmarks udlandsgæld er voksende.

Det eneste rimelige ville være at følge Liberal Alliances forslag/tilbud om at få alle partiernes udspil til en langsigtet politisk og økonomisk løsning regne igennem i DREAM-modellen. Derved kunne kan få en sammenlignelig analyse af alternativerne, men det tør S og SF desværre nok ikke.