Amerikanske Tilstande

Kronik af Henrik Day Poulsen i Berlingske: "Så den virkelige fare ved Helle og Villy er nok i lige så høj grad, at de, i angst for ikke at fornærm...

Ikke angivet Ikke angivet,

24/07/2010

Kronik af Henrik Day Poulsen i Berlingske:

"Så den virkelige fare ved Helle og Villy er nok i lige så høj grad, at de, i angst for ikke at fornærme nogen, vil sælge ud af danskernes tradition for at være tolerante, skarpe og polemiske. Hvis Tøger Seidenfadens stil med at undskylde over for totalitære regimer griber om sig, vil venstrefløjen på komisk eller nærmere tragisk vis have nærmet sig det samfund, som mange af de røde støtter traditionelt har set som djævelens forgård: USA."
 
"En måske kommende minister Ole Sohn var for to årtier siden formand for Danmarks Kommunistiske Parti, der støttede totalitære regimer som Sovjetunionen, Nordkorea og Albanien. I disse samfund har man styr på alt, fordi alt bliver censureret og kontrolleret. Det har man endnu ikke i Obamas USA, men hvis tendensen med vores kollektive angst for ikke at fornærme nogen fortsætter, vil jeg personligt mere frygte amerikanske tilstande end græske tilstande ved et regeringsskifte."