Amerikansk olie, russisk budget og S-300

Tingene går bedre i Rusland, og selv Nabiullina begynder at tale om, at der muligvis bliver vækst senere på året

Ikke angivet Ikke angivet,

12/04/2016

Tingene går bedre i Rusland, og selv Nabiullina begynder at tale om, at der muligvis bliver vækst senere på året. Набиуллина: ВВП может в 2016 году выйти на квартальный рост | РИА Новости. Nabiullina indrømmer, at hun formentlig hører til de mest pessimistiske på Rusland vegne.

Følgende nyhed undrer mig, Источник: правительство вряд ли будет корректировать бюджет до ноября | РИА Новости, for det russiske budget med de meget lave oliepriser, har i den grad brug for en revision og blive skåret yderligere. Underskuddet for 1.kv. var på hele 711 mia rubler og i marts har underskuddet været på 600 mia. rubler Дефицит бюджета РФ составил в 1-м квартале 711,2 млрд руб. - казначейство От IFX. Noget kunne tyde på, at underskuddet er ude af kontrol.

Men hvorfor tager finanministeriet det relativt roligt? Måske fordi oliepriserne er ved at stige igen og idag er på årets højeste niveau +43 usd.pr.tdr. Brent Oil Price - Investing.com og måske fordi at tallene fra EIA U.S. Energy Information Administration (EIA), viser, at olieproduktion i USA fortsat falder og med kraftige nedskæringer i bankernes kreditter til skifer industrien, kan disse selskaber ikke øge produktionen i fremtiden www.reuters.com/article/us-oil-energy-banking-idUSKCN0X80D2

Samtidigt er der i weekenden møde i Doha med Opec, Rusland og andre olieproducenter om at fryse produktionen. Elefanten i glasbutikken er Iran, der hidtidig ikke har villet være med på et produktionsloft, men med de nyligt leverede S-300 raketter Russia Confirms Delivery of First S-300 Air Defense Systems to Iran, tror jeg, at den hindring er ryddet af vejen. 

Så selvom RF oplever nogle store underskud i foråret, så ser de fortrøstningsfuldt på 2016, takket være amerikansk skiferindustris nedtur og at Rusland har styr på Mellemøstens partere.

Kilde: