Amerikansk militær blokerer for nødhjælp til Haiti; medierne tavse.

Flere af MSF/Læger Uden Grænser´s forsyningsfly til det jordskævsramte Haiti er blevet afvist at lande i Haiti´s lufthavn, som er overtaget af Amer...

Peter Bjørn,

20/01/2010

Flere af MSF/Læger Uden Grænser´s forsyningsfly til det jordskævsramte Haiti er blevet afvist at lande i Haiti´s lufthavn, som er overtaget af Amerikansk militær; de er istedet omdirigeret til lufthave i den Dominikanske Republik.

Medierne her i Danmark er sprunget på katastrofehistorien, som fx. Kristeligt Dagblad´s leder der derimod gerne løfter pegefingeren for Danskerne og siger at "nu må vi ikke svigte".

citat: "Derfor skal der hjælpes nu. Regeringen har givet sit første bidragog lover, at der er flere penge undervejs. Men læren fra andrenaturkatastrofer er, at viljen til hjælp er stor, så længetv-kameraerne kører, men så snart nyhedens interesse har lagt sig,forsvinder den folkelige vilje til at yde bistand."

Og når lederen er skrevet bliver der næppe grabet dybere i hvorfor hjælpen ikke kommer frem i katastrofens kritiske fase, netop grundet at en regeringsmagt står i vejen.

kilde:

http://news.antiwar.com/2010/01/18/aid-groups-nations-complain-us-military-blocking-hai

Kilde: