Ambitioner for LAU og den liberale sag

Den nuværende landsformand for LAU, Emil Lykke Jensen, har besluttet ikke at genopstille til posten ved det kommende landsmøde i marts 2011 og efte...

Sasha Renate Bermann,

20/11/2010

Den nuværende landsformand for LAU, Emil Lykke Jensen, har besluttet ikke at genopstille til posten ved det kommende landsmøde i marts 2011 og efterlader hermed posten ledig. I den anledning har jeg besluttet at stille op til posten.

Jeg stiller op til posten som landsformand for LAU, fordi jeg virkelig brænder for vores politik og mener at den er værd at kæmpe for. Der findes som bekendt kun et parti i Danmark, der kæmper for den liberale sag, nemlig Liberal Alliance. Det er derfor altafgørende, at partiet klarer sig godt, og her kommer LAU ind i billedet; jeg mener, at LAUs vigtigste opgave er at hjælpe vores moderparti til at få et godt valg og dermed sikre sig indflydelse. Det LAU kan gøre for LA, er at hjælpe LA med at forklare de unge vælgere, hvorfor vores politik er det bedste alternativ, og hvorfor de således bør stemme på LA.

Jeg kunne komme med mange eksempler på, hvorfor Liberal Alliance er det rigtige parti for de unge vælgere, men jeg vil i denne artikel nøjes med et konkret eksempel:

Lige nu er et af de største problemer for unge at arbejdsløsheden er ret høj i Danmark, sammenlignet med hvad der er normalt i landet, og ved høj arbejdsløshed går det altid værst udover de unge - bare tjek statistikkerne! Altså er det et problem at træde ud på arbejdsmarkedet fordi man som ung ofte bare ender i en aktiveringsordning/passiv forsørgelse. Det der kan sænke arbejdsløsheden og dermed gøre en forskel for de unge er så at arbejdspladserne fastholdes i Danmark, og at vi begynder at få noget vækst. Dette kan sikres gennem lavere skatter for virksomhederne, mindre bureaukrati og en seriøs vækstplan - det er lige netop Liberal Alliances mærkesager. Herved sikres de unge et arbejde - det vil jeg mene er af højeste betydning for ALLE unge uanset baggrund.

Derudover har LAU især fokus på emner der også vedrører de unge; afskaf værnepligten og licens, legalisér hash og afskaf de høje afgifter på ting som sprut, cigaretter og søde sager.

Som landsformand for LAU er der primært to ting jeg vil kæmpe for:

1. Sikre maksimal indflydelse til vores moderparti gennem kontinuerlig støtte, så LA kan få så godt et valg som muligt og dermed sikre den liberale politik. Dette gøres bedst ved en indsats overfor det unge vælgersegment.

2. Videreudvikle LAU som organisation så vi unge liberale får så fed en ungdomsorganisation som muligt, hvor medlemmerne virkelig kan mærke værdien af at være LAU'er - der bliver fuld fart over feltet efter marts!

Jeg håber meget at blive valgt som landsformand for LAU på landsmødet i marts, så jeg kan føre mine ambitioner for LAU ud i livet, og gøre en forskel i kampen for et mere liberalt Danmark.  

Kilde: