Afskaffelse af efterlønnen

Liberal Alliance i skriver på jeres hjemmeside:Efterlønnen skal afvikles og reserveres til de nedslidteMen er det nu også rimeligt? Det er jo ikke ...

Ikke angivet Ikke angivet,

26/06/2010

Liberal Alliance i skriver på jeres hjemmeside:
Efterlønnen skal afvikles og reserveres til de nedslidte
Men er det nu også rimeligt? Det er jo ikke alle der har betalt til efterlønnen.
Ville det ikke være mere fair med en løsning hvor alle kan få den indbetalte efterløn udbetalt, selvfølgelig med en rimelig rente, fra man f.eks. fylder 60 år, dette vel at mærke uden det går ud over andre udbetalinger og uden at det får nogle til at lande som topskatteydere, hvordan det så skal skrues sammen må kunne diskuteres.

På den måde skal efterlønnen rent faktisk slet ikke afskaffes, men bare omlægges, og penge indbetalt vil simpelthen være et tilskud til eksisterende pensionsformer, de kan så indbetales til en eller anden pensionsordning,. ATP eller andre.

Yderligere kan sådan en ordning få flere til at blive på arbejdsmarkedet, også selv om det er med reduceret arbejdstid, og uden at miste "velfærd".

Samtidig vil staten ikke have de forpligtelser til at udbetale mange gange mere end der er indbetalt, så vi vil have en kraftigt reduceret forpligtelse i fremtiden.

I forvejen har vi to systemer der kan bruges til nedslidte, nemlig efterlønnen og førtidspension.

Rent faktisk kan det indføres her og nu.

Kilde: