Åh, lokalvalg..!

Jeg søger for tiden ivrigt efter spændende kandidater til lokalvalget

Ikke angivet Ikke angivet,

11/11/2009

Jeg søger for tiden ivrigt efter spændende kandidater til lokalvalget. Jeg gætter på, at de fleste blot kigger på holdninger og måske karisma hos de enkelte kandidater, når de forsøger at finde ud af hvem de skal stemme på. Dette er naturligvis interessant, men derudover er jeg i stigende grad blevet interesseret i, hvad disse kandidater har præsteret af forskellige ting i deres tilværelse. Desværre er jeg endnu ikke stødt på noget videre opsigtsvækkende.
De fleste skriver hvor længe de har siddet i byrådet eller hvor længe de har siddet i Folketinget - og jeg må indrømme, at jeg ikke vægter evnen til at sidde ned særligt højt.
Jeg savner i høj grad en kandidat, der har bidraget med et eller andet til samfundet (udover dennes blotte eksistens, som vi naturligvis sætter pris på... eller?). Jeg mener, man hører jo tit om kandidater, der vil gøre så utroligt meget for det ene og det andet, når de bliver valgt ind, men jeg har dog aldrig set en, der har taget et privat initiativ for at løse, hvad der måtte være af problemer på området. Bemærk forskellen i valgteksterne: "Stem på mig - jeg vil arbejde for en bedre ældrepleje" og "Stem på mig - jeg har sørget for en effektiv og omfattende ældrepleje".

Jeg går ud fra de fleste har en tendens til at sige "det må nogle andre tage sig af" eller mere specifikt "det må politikerne tage sig af" i stedet for at sige "aha, det kan jeg gøre noget ved", når de møder problemer. Det, synes jeg, kendetegner et dårligt samfund, men jeg skal naturligvis ikke klage alt for meget - jeg er sikkert selv den værste.

Under alle omstændigheder bliver det vanskeligt at finde en ordentlig kandidat til på tirsdag - specielt set i lyset af, at kandidaterne har travlt med at love ting, som de ingen indflydelse har på. Det kan man jo ikke bruge til noget. Jeg ender nok med at stemme blankt.

Kilde: