90-årig SS-mand påbegynder livstids-fængsel

En 90-årig mand, der er blevet idømt fængsel på livstid for de henrettelser, han gennemførte under Nazitysklands besættelse af Holland under Anden ...

_slettet_bruger_7812 Ikke angivet,

15/12/2011

En 90-årig mand, der er blevet idømt fængsel på livstid for de henrettelser, han gennemførte under Nazitysklands besættelse af Holland under Anden Verdenskrig, er begyndt at afsone sin dom.

Det sker, et år efter at den 90-årige Heinrich Boere tabte sin sidste appelsag.

Boere blev kørt i ambulance fra et plejehjem i Aachen på grænsen til Holland og til en sygeafdeling i et unavngivent fængsel i delstaten Nordrhein-Westfalen. Men der arbejdes samtidig med planer om at overføre ham til et plejehjem, men under myndighedernes overvågning.

En tysk domstol fandt ham i 2010 skyldig i tre drab begået på vegne af Nazi-korpset SS. Forud for retssagen var gået årelange og forgæves forsøg fra de hollandske myndigheders side på at få ham udleveret.

Under retssagen forud for domfældelsen erkendte Boere at have begået drabene. En hollandsk domstol idømte i 1949 Broere til døden in absentia.

Boere, der er født i Holland, kæmpede som tysk soldat under Anden Verdenskrig ved Østfronten, inden han blev medlem af en SS-gruppe i Holland, hvor han var med til at likvidere formodede hollandske modstandsfolk.

Kilde: