80.000 arbejder videre efter pensionsalderen

Slettet Bruger,

25/07/2007

Ikke alle vil nøjes med bridge og bingo i ældreklubben. 80.000 danskere over 67 år har fortsat en arbejdsindtægt viser nye tal fra ATP ifølge epn.dk.

Selv om kun 40 procent af landets pensionister er mænd, udgør de alligevel 7 ud af 10 arbejdende pensionister.

Undersøgelsen viser også store geografiske forskelle. Der er mange jyske byer på listen over kommuner med flest aktive ældre, blandt andet Ringkøbing-Skjern, Thisted og Lemvig.

"I landkommuner er billedet, at mange landmænd fortsat har indtægter fra landbrug langt op i årene," siger Ole Beier Sørensen, analysechef i ATP.

Kommuner med flest erhvervsaktive ældre ligger dog på Sjælland. I Gentofte, Hørsholm og Rudersdal kommuner arbejder omkring en ud af fire i alderen 67-74.

"Resultatet tyder på, at det ikke er privatøkonomiske trængsler, der får pensionister til at arbejde videre. I de områder, hvor man arbejder mest, har man haft høj indkomst i arbejdslivet, og det er også her, vi finder de største pensionsudbetalinger," udtaler Ole Beier Sørensen.

Kommunerne, hvor færrest pensionister har arbejdsindtægt ved siden af, finder man også i hovedstadsområdet. Det er Herlev, Tårnby og Brøndby, hvor en ud af ti stadig har indtægt efter at have nået pensionsalderen.

[email protected]

Kilde: