70-årig pensionist straffet for salg af 12 fisk

Pinsedag i 2008 var en 70-årig folkepensionist ude og røgte sine garn i Øresund

Slettet Bruger,

13/06/2009

Pinsedag i 2008 var en 70-årig folkepensionist ude og røgte sine garn i Øresund. Der var 12 rødspætter i nettet og dem besluttede han sig derfor for at sælge. Men det måtte han ikke, så nu har han fået en bøde og et midlertidigt forbud mod at fiske i Øresund. Det skriver dr.dk.

Pensionisten blev anmeldt af en erhvervsfisker som så den 70-årige sælge sine 12 rødspætter for 150 kr. til et par kvinder. Det fik Fiskeriinspektoratet til at skride ind i sagen og anklage pensionisten for overtrædelse af Fiskeriloven. Det er nemlig ikke lovligt for fritidsfiskere at lave systematisk handel med fisk.

Domsmandsret gav Fiskeriinspektoratet medhold i deres anklage og vurderede, at pensionisten havde foretaget systematisk salg, fordi kvinderne eftersigende stod og ventede på ham.

"Herregud, det var pinsedag og der var mange mennesker ude at spadsere på molen, de stod jo ikke bare og ventede på, at jeg kom ind," forsvarede pensionisten sig ifølge dr.dk.

Hans forsvar var dog ikke tilstrækkeligt og han blev derfor dømt til at betale 2500 kr. i bøde og fik endvidere frataget retten til at røgte garn i Øresund i et halvt år. De halvanden hundrede kroner, som de 12 rødspætter havde indbragt ham, blev også konfiskeret.

[email protected]

Kilde: