6 ud af 10 iranske piger får abort

Et aktivt sexliv fordrer viden om prævention og seksuelt overførte sygdomme, hvis man ikke vil smittes eller blive gravid

Slettet Bruger,

15/02/2008

Et aktivt sexliv fordrer viden om prævention og seksuelt overførte sygdomme, hvis man ikke vil smittes eller blive gravid. Blandt mange indvandrerpiger mangler denne viden, og det resulterer i en høj risiko for aborter og kønssygdomme. Det fortæller overlæge Charlotte Wilken-Jensen til Nyhedsavisen i dag.

"Det ville være en katastrofe for en ung indvandrerpige, hvis mor og far opdager p-pillerne hjemme i skuffen. Det kan få nogle pige til helt at undvære prævention. Selvom de unge indvandrerpiger i dag overtager danske seksualvaner, overtager de ikke den samme viden om prævention og kønssygdomme," siger Charlotte Wilken-Jensen til Nyhedsavisen.

Mange aborter
Den seneste undersøgelse fra Sundhedstyrelsen om provokerede aborter blandt indvandrere fra 2007 viser, at at indvandrerpiger får langt flere aborter end jævnaldrende, danske piger.

Således viser rapporten at blandt iranske piger i alderen 20-24 år i 2005 havde 6 ud af 10 fået foretaget en provokeret abort. Blandt danske piger var det kun 2 ud af 10, der havde fået indgrebet foretaget.

Normalt er seksualundervisning noget, man har i folkeskolen, men ifølge Charlotte Wilken-Jensen får indvandrerpigerne deres seksuelle debut senere end danske piger, og det er derfor vigtigt at sætte ind med oplysning, når de unge begynder at dyrke sex.

"I mange kulturer taler man først om seksualitet, når man er blevet gift. Sex er forbeholdt ægteskabet," siger hun til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: