57 mænd anholdt for at danse

Det religøse politi slog torsdag hårdt ned på 57 danseglade mænd uden for et indkøbscenter i muslimernes hellige by Mekka i Saudi-Arabien

Slettet Bruger,

24/02/2008

Det religøse politi slog torsdag hårdt ned på 57 danseglade mænd uden for et indkøbscenter i muslimernes hellige by Mekka i Saudi-Arabien. Mændenes brøde bestod i at danse til popmusik og gå i uanstændigt tøj, skriver den regeringsvenlige avis Okaz ifølge AP.

Det forlyder ikke, hvilken form for påklædning de anholdte bar, men T-shirts med tegninger eller engelske udtryk er ofte nok til at provokere det religiøse politi Mutaween og udløse chikane.

For at blive løsladt skal mændene bevise, at de med deres dans ikke flirtede med nogle af kvinderne i indkøbscenteret. Ellers bliver de stillet for retten.

Det religiøse politi skal bl.a. sikre, at kvinder er tildækkede og fri for make-up, og at landets butikker lukker fem gange om dagen i forbindelse med den muslimske bøn. Ved Valentinsdag i år fik alle blomsterhandlere desuden forbud mod at forhandle røde roser, beretter AP.

[email protected]

Kilde: