56 millioner kroner for falsk voldtægtsanklage

Slettet Bruger,

09/12/2007

Det skal bestemt ikke være gratis for kvinder at rette falske anklager om voldtægt. Og det bliver det bestemt for Tyna Marie Robertson, der af Californinens Højesteret blevet dømt til at betale 11 millioner dollars, der i dagskursen svarer til 56 millioner danske kroner. Det skriver BBC Entertainment.

Robertson har beskyldt den irsk-amerikanske danser Michael Flatley, en af mændene bag Riverdance-showet, for at have voldtaget ham på et hotel i Las Vegas i 2002. Men Flatley fik overbevist retten om, at beskyldninger var usande og del af et afpresningsnummer, og var "meget tilfreds" med afgørelsen.

"Miss Robertson har forsøgt at afpresse penge af mig ved at sprede disse løgne. Retten har sendt en klar besked om, at man ikke vil tolere disse numre," sagde Flatley efter dommen.

Sidste år forsøgte Robertson at lancere et 168 millioner kroner søgsmål mod danseren, et søgsmål , der blev afvist. Forinden havde hendes advokat forsøgt at tvinge Flatley til et syvcifret forlig. Det afviste danseren, der insisterede på at de havde dyrket sex frivilligt, og at Robertson i øvrigt havde nydt en "afslappet og lykkelig" morgenmad med ham dagen efter.

Hendes søgsmål fik Michael Flatlet til at lancere et modsøgsmål på 509 millioner kroner. Så meget fik han altså ikke, men lidt har vel også ret.

[email protected]Kilde: