50 familier skal have lov at bo uden for asylcentre

50 familier

Slettet Bruger,

17/01/2008

50 familier. Så mange bliver berørt af regeringens asylaftale med Dansk Folkeparti. Det drejer sig om børnefamilier, der har fået afvist deres asylansøgning, men som nægter at rejse hjem, og som nu får mulighed for at bo i særlige boliger, med tilknytning til de eksisterende centre. Det beretter Berlingske Tidende.

"Det har været altafgørende at få børnene ud af centrene. Det har vi sagt tidligere, og derfor er vi også glade for, at der nu er opnået enighed," siger de Konservatives integrationsordfører, Helle Sjelle, til Berlingske Tidende, efter at parterne i går nåede til enighed i integrationsministeriet.

Inden valget varslede statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), at man så hurtigt som muligt ville lade børnefamilier flytte ud af asylcentrene. Hos oppositionen hæfter man sig dog ved, at statsministeren også sagde, at der ville blive tale om et bredt forlig.

"Forløbet i denne sag er udtryk for magtarrogance. Vi har ikke engang kunnet komme i dialog med ministeren. Vi har haft noget at byde på. Jeg har indtil det sidste nægtet at tro på, at statsministeren ville rende fra sine løfter om hurtige forbedringer og et bredt forlig," siger Ny Alliances integrationsordfører, Jørgen Poulsen, til Ritzau.

[email protected]

Kilde: