4 ud af 10 socialt udsatte har forsøgt selvmord

Flere undersøgelser fra Socialforskningsinstituttet har tidligere vist, at lediggang om ikke er roden til alt ondt, så i hvert fald er roden til ...

Slettet Bruger,

14/04/2008

Flere undersøgelser fra Socialforskningsinstituttet har tidligere vist, at lediggang om ikke er roden til alt ondt, så i hvert fald er roden til meget ondt, og det billede bekræftes nu af en ny undersøgelse fra Rådet for socialt udsatte.

Af de såkaldt socialt udsatte, der alle er kendetegnet ved, at de ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet, har 43 procent forsøgt at begå selvmord, skriver politiken.dk. I den resterende del af befolkningen er det kun én procent, som har forsøgt at tage sit eget liv.

Der er også markant flere, der føler sig uønskede i samfundet blandt de udsatte end i den brede befolkning, henholdsvis 29 procent mod tre procent.

Hver tredje af de socialt udsatte føler ængstelse, nervøsitet, uro eller angst, mens kun tre procent af normalbefolkningen har den slags problemer.

Antallet af socialt udsatte som f.eks. alkoholikere, narkomaner og pillemisbrugere er steget eksplosivt i Danmark i de seneste 50 år parallelt med opbygningen af velfærdsstaten, som har tildelt ledige og misbrugere stadig større ydelser fra det offentlige.

[email protected]

Kilde: