48 år på jobbet - nul sygedage

Slettet Bruger,

26/05/2007

Af Morten Løfberg

Den første december 1958 begyndte Ingeborg Duus at arbejde i teknik- og miljøforvaltningen i Haderslev kommune. I går sagde hun farvel til kollegaerne efter mere end 48 år. En periode, der har budt på 11 forskellige statsministre, fremkomsten af farvefjernsynet, mennesker på månen og en sand teknologisk revolution. En periode, hvori Ingeborg har haft nul (0) fraværsdage:

"ikke så meget som en gang snue har jeg haft. Men nogle gange har jeg da været lidt hæs," forklarer Ingeborg Duus.

Ingeborg har naturligvis kunne konstatere at nul ikke har været normen for fravær, hverken på kontoret, i kommunen eller i samfundet generelt. Derfor er det er selvsagt ikke bare et godt helbred, der har medført den usædvanlige præstation. For en kvinde af Ingeborgs støbning er der nemlig ikke noget, der hedder at tage en enkelt pjækkedag:

"Nej, det har jeg ikke haft lyst til. Jeg har jo været glad for mit arbejde og mine kollegaer og så er jeg jo nok af "den gamle skole"," siger hun.

Hvis man tror at den lovpligtige afslutning af ansættelse i kommunen betyder, at Ingeborg Duus nu skal til at slappe af, kan man godt tro om igen. Hun arbejder nemlig blandt andet som frivillig på byens hospice, hjælper til på byen lokalhistoriske arkiv, er med til at arrangere Haderslevs årlige renæssancefest og så synger hun i kirkekor.

Kilde: