3F Vejle & Politiet : Partners in crime

Lad os tage en helt tænkt situation

Ikke angivet Ikke angivet,

23/01/2013

Lad os tage en helt tænkt situation. En privat virksomhed med en kundeflugt større end Danske Banks, har indledt en konflikt med naboen. Som en del af konflikten, går den private virksomheds ansatte tit ind på naboens grund for at genere hans kunder. Chikane som naboen dokumenterer, og anmelder til politiet. Politiet har dog ikke travlt med at efterforske, og undskylder sig med at det er en faglig konflikt man ikke vil blande sig i.

Da naboens hus så brænder, henvender politiet sig i det tænkte eksempel til den private virksomhed for at høre om de har nogle billeder liggende. Det har den private virksomhed, selv om billederne vist ikke er optaget helt lovligt. Politiet er tydeligvis ligeglad med lovligheden, for de har også selv bøvlmed nogle telefonsamtaler optaget uden dommerkendelse. Derfor har de ikke nogle problemer med at bruge billederne fra den private virksomhed, som er presset af naboens frie valg.

Hvor er det dog heldigt, at politiet og den private virksomhed kan hjælpe hinanden i denne situation. Selvfølgelig et helt tænkt eksempel, for dansk politi kunne da aldrig finde på at se gennem fingre med ulovligheder, og en stor privat virksomhed vil da aldrig kunne finde på at overtræde loven mod bedre vidende.

For den slags sker jo kun i Afrika og ikke i Danmark. 

Kilde: