3F: Jatak til tvangsarbejde

3F er helt enige med SSF i at bistandsklienter skal ud og slå græs og ordne haver - til bistandshjælpstakst, uden optjening af dagpengeret og uden ...

Kim Ursin,

06/09/2011

3F er helt enige med SSF i at bistandsklienter skal ud og slå græs og ordne haver - til bistandshjælpstakst, uden optjening af dagpengeret og uden pension. Så kan de nemlig bare lade være med at være arbejdsløse. Så kan de lære det.

En fortælling som jeg fik af en nystartet iværksætter i Aalborg:
Han startede et firma med et banklån på 15.000 kr., dernæst slåmaskine, skovle, river og hvad der nu ellers skal bruges, reklamer ud til folket og så: Intet. Ikke én eneste henvendte sig om at få slået græsplænen, lagt fliser eller noget andet. 125 kr. i timen synes han nu ikke var helt urimeligt. Men en nærmere undersøgelse viste, at kommunen allerede havde været i gang, 400 kroner for at få slået sin græsplæne hver 2. uge gennem hele sommeren, 800 kroner for at ordnet haven generelt hver anden uge gennem hele sommeren. Hækken blev klippet for 200 kroner uanset størrelsen.

Kommunen udkonkurrerede ganske enkelt en privat virksomhed ved at bruge billig arbejdskraft, der ikke kan sige nej (uden at miste bistandshjælpen), ikke optjener dagpenge, ikke optjener pension og havde en ”uendelig” egenkapital til at købe materialer. Så i dag er han arbejdsløs og har lukket sit lille enmandsfirma.

Mustafa, der er så uheldig tillade sig at være indvandrer og 22 år, slår nu græs som statsautoriseret slave til 5300 kr. før skat og med fagforeningens velsignelse arbejder han for 36 kr. i timen. Sådan knækker man en mand, der gerne ville gøre det rigtige.


I Liberal Alliance vil vi lave gode rammevilkår for erhvervslivet og staten skal selvfølgelig ikke benytte sig af bistandsklienter til at udkonkurrere private virksomheder. Det burde være almindelig fornuft.

Kilde: