3F går i frugtkøddet på Joe and the Juice

3F har fået ondt i rumpetten over at Joe and the Juice tilbyder unge uden erhvervserfaring et 1-uges oplæringskursus i hvordan man begår sig i en f...

Byggemand Bob,

19/10/2011

3F har fået ondt i rumpetten over at Joe and the Juice tilbyder unge uden erhvervserfaring et 1-uges oplæringskursus i hvordan man begår sig i en forretning af deres slags. Problemet består ikke i den gratis uddannelse - det er OK - men at man samtidig betjener kunder en del af tiden og dermed bibringer Joe and the Juice en indtjening og en gratis arbejdskraft - det er for galt.

Ejeren af Joe and the Juice kan ikke se problemet. Han mener at gøre de unge mennesker en tjeneste ved at tilbyde dem en oplæring de kan bruge både hos ham selv og hos andre lignende butikker til at forøge deres chancer for at få et job. 3F er lige glade. Så længe der tjenes penge på de unges arbejdskraft mener de det er grov udnyttelse.

At arbejdet udføres frivilligt og at det har form af et kursus der kan bruges til at få arbejde bagefter er lige meget - men nu er unge mennesker jo også vant til at få løn under uddannelse (f.eks. SU) - så tanken er jo heller ikke fjern.

http://www.fyens.dk/article/1951226:Indland-Fyn--Mange-unge-jobsoegende-maa-arbejde-gratis

3F får travlt hvis de vil alt "gratis arbejdskraft" til livs... men de kan jo starte med:

- sportsklubber

- genbrugsbutikker

- arbejdsdage i ejer-foreninger og f.eks. daginstitutioner

- ...

Måske burde man også få løn for det arbejde man udfører for sig selv i hjemmet... så kan man afregne skat af det - og betale sig selv sygedagpenge og feriepenge ... og hvis man læser på aftenskole, skal man vel også have SU der... 

Har 3F overvejet, at hvis de unge ikke gad uddanne sig, så fik de slet ikke noget arbejde i fremtiden? Og at det jo trods alt er frivilligt! Kun A-kassen (=3F) sender folk i tvangsarbejde. Men så er det jo ok.

Kilde: