38.000 går i år på efterløn

Arbejdskraft er den store mangelvare i Danmark i år og mange år fremover, og på Christiansborg forestår der forhandlinger om, hvad der skal gøres v...

Slettet Bruger,

04/09/2008

Arbejdskraft er den store mangelvare i Danmark i år og mange år fremover, og på Christiansborg forestår der forhandlinger om, hvad der skal gøres ved problemet. Imens forlader 38.000 danskere i år arbejdsmarkedet for at nyde en tidlig pensionering på efterløn viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening, skriver DA's nyhedsbrev, Agenda.

Folkeskolen - som har svære rekrutteringsproblemer - mister næsten 1.300 lærere. Sundhedssektoren, som kæmper med at nedbringe ventelister, mister næsten 900 sygeplejersker. Børnene vinker farvel til 700 pædagoger. Og virksomhederne omkring 700 ingeniører.

Blandt de 38.000, som går på efterløn i år, vil 75 procent komme direkte fra et job.

Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S har omkring 280 ingeniører ansat og er et af de steder, som risikerer at miste arbejdskraft til efterlønnen.

"Der er brug for alle kvalificerede ingeniører lige nu. Selv om byggemarkedet er under pres, så er det nemt at få job. Vi gør meget for at fastholde ingeniører i 60'erne, og derfor synes jeg, at efterlønsordningen er helt forkert for arbejdsmarkedet, især for de akademisk uddannede grupper," siger administrerende direktør Lars Kragh til Agenda.

[email protected]

Kilde: